HEROJ IRANA

Učitelj obrijao glavu da zaustavi ruganje bolesnom dječaku

29.01.2014 u 15:56

Bionic
Reading

Učitelj u osnovnoj školi u Iranu Ali Mohammadian, nakon što je primijetio da se djeca rugaju jednom učeniku koji je ćelav zbog bolesti, odlučio je obrijati svu svoju kosu u znak solidarnosti. Ubrzo je njegov primjer slijedio cijeli razred i ruganje je prestalo

Mohammadian, učitelj u osnovnoj školi Šeik Shaltoot u Marivanu, kurdskom gradu na zapadu Irana, sada je nacionalni heroj. Predsjednik Hassan Rouhani ga je pohvalio, a vlada je ponudila financijsku pomoć za liječenje učenika. Njegova priča proširila se i izvan zemlje.

'Jako sam sretan što je dotakla mnoga srca i što su ljudi reagirali izuzetno pozitivno. Sada cijela škola želi obrijati glavu', kazao je ovaj 45-godišnjak. Fotografiju sebe i bolesnog dječaka postavio je na Facebook i ubrzo naišao na odobravanje tisuća iranskih korisnika interneta. Gostovao je i na televiziji, a primio ga je i ministar obrazovanja.

Mahan ima problem s imunološkim sustavom, ali ne znaju točno od čega boluje. Uzorke su poslali i u Njemačku kako bi im tamošnji stručnjaci pomogli postaviti dijagnozu.