sjednica vlade

Plenković zaželio sreću Vatrenima: Vjerujemo da će u ponedjeljak biti bolje

21.06.2024 u 10:27

Bionic
Reading

Prije početka sjednice Vlade na aktualne događaje koji su obilježili protekli tjedan osvrnuo se premijer Andrej Plenković

Osvrnuo se najprije na mirovni samit u Švicarskoj.

'Potpora mirnom rješenju ove sada ruske agresije na Ukrajinu, potpora teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, niz točaka iz mirovne formule predsjednika Zelenskog', kazao je i istaknuo da je na sastanku naveo što sve Hrvatska čini, uključujući prihvat ranjenih.

Premijer se osvrnuo i na sastanak Europskog vijeća, na kojem su rezimirali rezultate i govorili o potencijalnim kandidatima za vodeće funkcije unutar EU-a. Kazao je da je održano i prvo Gospodarsko-socijalno vijeće od formiranja treće hrvatske Vlade, kojoj je na čelu.

Pohvalio se i brojem zaposlenih i nezaposlenih.

'Što se tiče broja osiguranika i nezaposlenih, zgodno je spomenuti današnje podatke koje nam je otkrio ministar Piletić. Hrvatska danas ima 1.743.000 osiguranika i manje od 82.000 nezaposlenih, što znači da 300.000 više ljudi danas radi nego 2016.', kazao je Plenković.

Komentirao je i zarazu legionelom i požar u skladištu tvrtke Eko Flor plus u Zaprešiću. Naveo je i da se poduzimaju sve nužne aktivnosti u sprječavanju zaraze. Premijer je zahvalio vatrogascima i interventnim službama te kazao da se sve službe bave očitanjem opasnih plinova. Poručio je i da će, što se tiče stvarnih uzroka požara, nadležna tijela i inspekcije provesti svoje aktivnosti.

Zaželio je sreću hrvatskoj reprezentaciji na Euru i vjeruje da će u ponedjeljak biti bolje nego u prve dvije utakmice.

Premijer je najavio da će u subotu na obilježavanje Dana antifašističke borbe u Spomen-parku Brezovica pokraj Siska kao izaslanik ići ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Obilježavanjem toga dana, istaknuo je, prisjećamo se važnog datuma iz hrvatske povijesti, kada je u šumi Brezovica osnovana prva antifašistička postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi.

Sve točke o kojima će Vlada raspravljati na sjednici možete pronaći ovdje.

sve osim nogometa

Učitavanje...