KARAMARKO OTKRIVA MALO

Uz Grabar Kitarović, HDZ ima još dvojicu tajnih kandidata

23.05.2014 u 20:26

Bionic
Reading

'Ovo je nevjerojatna katastrofa i to u momentu kad smo u teškoj gospodarskoj situaciji, a pogođeni su oni najosjetljiviji', izjavio je gostujući u emisiji Javna stvar predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Dodao je kako je Vlada odmah prvi dan trebala preuzeti koordinaciju u svoje ruke, a ne šesti kada je to i napravila. Karamarko je kritizirao predsjednika Ivu Josipovića jer nije zazvao sjednicu VNS-a zbog ove katastrofe.

'Što možemo, kampanja je pa neću puno kritizirati premijera', komentirao je Karamarko izjavu premijera Zorana Milanovića da ćemo zatražiti pomoć EU-a 'reda radi'. Za Karamarka je ta izjava uvredljiva. Dodao je kako je premijeru PR očito savjetovao da ne može imati tako 'prepotentan' stav. Gdje je Branko Grčić, njega u ovom trenutku nigdje nema, upitao je Karamarko. Kazao je kako je 'ovaj narod previše propatio' i kako ga je ova situacija strašno pogodila, a na pitanje 'je li bio u Srbiji' odgovorio je da je posjetio ona područja gdje žive Hrvati.


Na pitanje 'je li zapošljavao svoje ljude u SOA-i na jedan dan i potom odmah slao u Carinu', kazao je kako je bilo sedam takvih osoba, ali da je to u tom trenutku to bilo od državnog interesa. Nije htio o tome govoriti jer je 'vezan državnom tajnom'. Moguće je da je među tim osobama i bilo nekih koji su se prezivali Karamarko, kazao je. Opet je ponovio kako bi za ovu zemlju najbolji bili prijevremeni parlamentarni izbori i to u terminu predsjedničkih.

A za predsjedniče izbore HDZ kalkulira s troje kandidata. Osim Kolinda Grabar Kitarović u igri su još dvije osobe.  Ona je vrlo ozbiljan kandidat uz još dva s kojima još ne možemo izlaziti u javnost', kazao je za HTV. Otkrio je samo spol, riječ je o dvojici kandidata. Dodao je kako bi stranci i državi bilo u interesu imati nekoga poput Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu države jer je 'vrlo operativna' 'Vjerujem da bi idućeg tjedna mogli imati Predsjedništvo pa donijeti i odluku o kandidatu', dodao je Karamarko.

Naglasio je kako nije zadovoljan ponašanjem Ive Josipovića. Pita se zašto nije sazvao sjednicu VONS-a zbog teške gospodarske situacije u zemlji i masovnog iseljavanja u inozemstvo, ali i zbog poplava i činjenica da Vlada nije odmah preuzela kontrolu nad poplavljenim područjima.
'Čini mi se da se on bavi samo svojom kampanjom', zaključuje.