DOMOVINSKI POKRET

Bartulica se odvezao u Ferrariju: 'Bio sam unaprijed osuđen. Nikad neću odustati!'

09.06.2024 u 19:02

Bionic
Reading

Vrhovništvo Domovinskog pokreta (DP) s članovima i simpatizerima čekalo je rezultate EU izbora u zagrebačkom hotelu International. Ista lokacija bila je njihova baza i na parlamentarnim izborima

23:37 Bartulica neće davati izjave medijima narednih deset dana - navodno zbog obiteljske situacije. Stožer Domovinskog pokreta napustio je u Ferrariju.

Izvor: tportal.hr / Autor: Luka Filipović / tportal.hr

23:12 'Stojim večeras pred vama u duhu zahvalnosti, zahvaljujući najprije Bogu koji me nosio cijelo vrijeme koje nije bilo nimalo lagano. Zatim, želio bih zahvaliti svojoj obitelji koja je cijelo vrijeme uz mene, primili su ožiljke, ali su čvrsto na nogama, kao i ja večeras. Svi znate kako je izgledala ova kampanja, ispalo je da je danas bio kao referendum o meni. Sve što imam stekao sam ne samo na zakonit, nego na pošten i častan način - nemam se za što ispričavati. Nadopunio sam svoju imovinsku karticu, neću više nijednu riječ o tome reći. Bio sam unaprijed izabran za metu i to je bilo teško izdržati. Nikad neću odustati od svojih stavova i uvjerenja dok sam u hrvatskoj politici', rekao je Stephen Bartulica u svom završnom govoru.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Luka Filipović / tportal.hr

22:59 Konačno je stigao Bartulica! Dovezao se u crvenom Ferrariju, a pratilo ga je osiguranje. Nije bio voljan davati izjave medijima. Ferrari se može shvatiti kao provokacija.

21:32 Među DP-ovcima vlada odlično raspoloženje. Željno čekaju prve službene rezultate u 23 sata. Nadaju se i drugom mandatu.

20:53 'Bartulica će nas predstavljati. To je odluka stranke. Ničiju imovinsku karticu neću komentirati. Očekujem da sutra izađe pred novinare i da do zadnjeg detalja sve objasni. Nema da branimo neobranjivo, ima izaći i sve objasniti. Sve mora biti čisto i transparentno', izjavio je Stipo Mlinarić za 24sata.

20:50 Ispraznila se glavna dvorana. Većina je prionula švedskom stolu.

20:28 Na pitanje gdje je Bartulica, Penava je izjavio da je saborski zastupnik 'zapeo u jednoj obiteljskoj situaciji', ali da će vjerojatno doći do 22 sata.

20:24 Otvoren je švedski stol.

  • +9
Ponuda hrane u izbornom stožeru Domovinskog pokreta Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

20:17 Mario Radić osvrnuo se i na nisku izlaznost na europskim izborima: 'Imali smo parlamentarne izbore prije mjesec i pol dana, vrućine su, poplave i mi Hrvati smo zaluđeni nogometom. Nismo zadovoljni malom izlaznošću, osobno sam pitao neke ljude jesu li glasali, dosta ljudi nije znalo da su izbori. Krivim i nas političare i medije', rekao je Radić.

19:49 'Zbog ovakve vremenske bliskosti dvaju izbora očekivan je pad u angažmanu i izlaznosti. To nam nije drago, ali čekamo konačne rezultate večeras', rekao je Ivan Penava. 'Sve snage smo usmjerili na to da uzmemo taj jedan mandat, naravno našem Stjepi, i zadovoljni smo. Hvala biračima.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Luka Filipovć / tportal.hr

19:42 Stephen Bartulica još se nije pojavio u stožeru.

19:35 'Kampanja je trajala dva tjedna, u nju smo ušli prije 15 do 20 dana, dosta kolega nije imalo sredstava za nju. Da nije bilo Stephena Bartulice, ne bi bilo ni kampanje. Vidjet ćemo koliko će dobiti glasova, a prema mojim informacijama, dobit će veliki broj glasova', rekao je Radić.

Radić je dodao da je stav stranke da Bartulica ide u Europski parlament.

19:23 'Moramo biti zadovoljni, vidjeli ste kakva je prljava kampanja vođena protiv nas', kazao je zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić te je citirao i Alojza Stepinca.

  • +6
Stožer Domovinskog pokreta Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

19:20 'Priča oko kuće kolege Bartulice postat će nebitna za 48 sati', izjavio je Davor Dretar te očekuje da će DP dobiti dva mandata.

19:03 Nakon objave izlaznih anketa prolomio se pljesak. DP-ovci su, čini se, zadovoljni jednim mandatom. Nadaju se i drugom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Luka Filipović / tportal.hr

19:02 Pojavili su se Mario Radić, Josip Dabro, Stipe Mlinarić, Igor Peternel i Davor Dretar. Čekaju se izlazne ankete.

19:01 DP-ovci se nadaju jednom do dva mandata. 'Sve ovisi koliko će glasova dobiti velike stranke, HDZ i SDP. Ako dobiju puno, tad će netko od manjih ostati kratkih rukava', rekao nam je jedan od DP-ovaca.

19:00 U stožeru DP-a zasad je komorna atmosfera. Više je novinara nego uzvanika.

sve osim nogometa

Učitavanje...