buknuo noćas

Velik požar kod Kaštela: Gasi ga 100 vatrogasaca, ozlijeđen jedan od njih

30.07.2024 u 07:44

Bionic
Reading

Noćas poslije 2 sata i 30 minuta izbio je veći požar u Kaštel Sućurcu. Kako javljaju vatrogasci, dobili su dojavu o požaru otvorenog prostora na području Kaštel Sućurca u blizini željezare (između Ceste pape Ivana Pavla II. i Ceste dr. Franje Tuđmana)

Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija. Na intervenciji gašenja sudjeluje 106 vatrogasaca s 39 vatrogasnih vozila OP-a Kaštela, OP-a Split, OP-a Solin, OP-a Trogir, OP-a Omiš i IVP-a Split-Divulje. Angažiran je i protupožarni vlak Robel.

Prilikom gašenja jedan je vatrogasac ozlijeđen te ga je zbrinula hitna medicinska služba, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

  • +30
Požar u Kaštel Sućurcu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Brboleza

'Vatra je iz otvorenog prostora ušla u prostorije firme Cezar, gdje je zahvatila instalacijske kablove struje koji su tamo bili uskladišteni. Uz to, zahvatila je bale papira i raznoraznu plastiku te otpad. Vatra je došla u blizinu trgovine Metro i skladišta tvrtke Fero-term, no promptnom reakcijom vatrogasaca širenje na te objekte je spriječeno. Trenutno se radni na sanaciji po skladištima, a na požarištu rade i dva bagera te će oko deset sati početi reduciranje vatrogasnih snaga', kazao je Ivan Kovačević, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije.

Zbog požara zatvoren je dio Ceste dr. Franje Tuđmana od Kaštel Sućurca do Salonitanske ulice.

'U ovom trenutku u cijelosti je zatvoren dio ceste Cesta dr. Franje Tuđmana od Kaštel Sućurca do Salonitanske ulice zbog gašenja požara koji je izbio na području industrijske zone. Promet se odvija zaobilaznim pravcima uz usmjeravanje policijskih službenika. Vozače pozivamo na pojačan oprez i da prate upute policijskih službenika na terenu', priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

  • +6
Split: Vatrogasci stavili požar kod željezare pod kontrolu Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Podsjetimo, i prije dva dana je u blizini izbio požar te je ugašen u ponedjeljak ujutro. Tada je na požarištu bilo angažirano 56 vatrogasaca s 19 vozila iz operativnih područja Kaštela, Split i Solin te PP vlak Robel.