VREMENSKA PROGNOZA

Vikend će biti pravi proljetni, idealno vrijeme za širenje virusa - ostanite kod kuće!

28.03.2020 u 08:39

Bionic
Reading

U cijeloj Hrvatskoj vikend će biti pretežno sunčan s umjerenom naoblakom i temperaturama do dvadesetak stupnjeva, a prestat će i vjetrovi, što bi u normalnim okolnostima mnoge moglo izvesti van. Zato još jednom podsjećamo - ostanite kod kuće

U subotu u većini krajeva pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, osobito poslijepodne. U Dalmaciji oblačnije, osobito u unutrašnjosti i na jugu, gdje mjestimice može pasti i malo kiše.

Ujutro je na kopnu mjestimice moguća magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu sredinom dana i poslijepodne ponegdje umjeren zapadni i jugozapadni, uglavnom na otvorenome sjeverozapadni. Samo ujutro još bura, podno Velebita moguće na udare jaka.

Najviša dnevna temperatura u većini područja između 13 i 18 °C, malo niža mjestimice u gorju.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U nedjelju na Jadranu pretežno, drugdje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice je moguće malo kiše ili pokoji pljusak, posebice u gorskoj Hrvatskoj te na istoku.

Vjetar uglavnom slab, poslijepodne ponegdje umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 °C.