velik problem

Vinković: Mediji su s različitom retorikom previše ideološki podijelili Ameriku

14.07.2024 u 13:10

Bionic
Reading

'Ogroman problem je različita retorika medija. Primjerice, samo po jednoj riječi koja se upotrijebi. Oni mediji koji nisu naklonjeni Trumpu koriste riječi 'hurt' ili 'injured' (ozlijeđen), a mediji koji su mu naklonjeni koriste riječ 'wounded', što bi bilo pravilnije, jer je čovjek ranjen', kazao je Tihomir Vinković, komentirajući atentat na Donalda Trumpa i njegove implikacije na američku političku scenu

Vanjskopolitički komentator HRT-a u Studiju 4 upozorio je i da neke stvari koje su bile izgovorene ranije, a zvučale su kao šale - sada zvuče sasvim drugačije.

'Čuo sam preko određenih američkih medija da je predsjednik Joe Biden 8. srpnja rekao, možda u šali: 'Pustimo ono što se dogodilo na sučeljavanju 'Time to put Trump in a bull's eye', što u političkom smislu znači da im je Trump - meta', dodao je Vinković.

Naglasio je kako je gotovo nevjerojatno da bi netko pomislio nešto tako, 'ali nikad se ne zna'. Zaključio je kako su mediji previše ideološki podijelili Ameriku i na mnoge načine podgrijavaju i onako užarenu atmosferu.

'Informacija je da je osiguranje ubilo osobu bez dokumenta. Znamo njegovo ime, znamo da je registriran član Republikanske stranke, da je donator demokratskih skupina. Jako je opasno izlaziti s tim za američku publiku. Ljudi mogu svašta pomisliti, a oružje je dostupno pa mogu početi 'smišljati sve i svašta' da bi spasili Ameriku', zaključio je Vinković.