HIGIJENSKI STANDARDI

Vitrine na tržnicama, sir i vrhnje na tlu

12.01.2011 u 10:25

Bionic
Reading

Nakon prošlogodišnje zabrane prodaje sira i vrhnja na otvorenim štandovima zagrebačkih tržnica i prosvjeda koji su uslijedili, Tržnice Zagreb uložile su 1,75 milijuna kuna u nabavu rashladnih vitrina. Tim je činom Hrvatska uskladila svoj Zakon o hrani s europskim

Početno odboravanje, međutim, ubrzo je splasnulo, budući da su s vitrinama došli i novi problemi kojima kumice pokušavaju doskočiti u hodu. Prema njihovim riječima, vitrine su nefunkcionalne jer su premale i nezgodne za rukovanje pa roba koju donose na tržnicu i dalje stoji na tlu. Zbog toga bi mogle, kažu, postati meta sanitarnih inspekcija.

Iz Tržnica Zagreb nezadovoljnima poručuju da se na nove uvjete treba naviknuti, a osim toga, neke od zagrebačkih tržnica osiguravaju i dodatne rashladne prostore u kojima mogu odložiti robu. Je li nakon projekta uvođenja rashladnih vitrina udovoljeno higijenskim uvjetima zbog kojih je priča o siru i vrhnju i započela, pogledajte u video prilogu.