ina-mol

Vještak: Sanader na sudskoj raspravi može sudjelovati dva puta tjedno

25.02.2019 u 10:59

Bionic
Reading

Nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu za slučaj Ina-MOL na Županijskom sudu u Zagrebu, a prema nalazu vještaka on može sudjelovati u raspravi dva puta tjedno po tri sata i to uz pola sata pauze

Kako bi se ubrzao postupak, sutkinja je odlučila da će se svjedočenja od danas snimati, a ne unositi u zapisnik diktiranjem sutkinje. Na početku ročišta javnost je isključena kako bi zdravstveni vještak mogao pročitati nalaze vještačenja nad Ivom Sanaderom, prenosi N1.

Podsjetimo, Sanader je prošlog tjedna rekao kako ne može pratiti dugotrajna svjedočenja zbog zdravstvenog stanja, pa je ispitivanje svjedoka prekinuto, te je odlučeno da će nastaviti 25. veljače do kada će se utvrditi i koliko je Sanader sposoban za rasprave.

Prošlog je tjedna odvjetnice Ive Sanadera i Zsolta Hernadija sutkinja kaznila s po 10 000 kuna jer je utvrdila da su je vrijeđale tijekom suđenja. Prihvatila je zahtjev obrane Ive Sanadera da se medicinskim vještačenjem utvrdi koliko sati rasprave dnevno on može pratiti.

Jadranka Sloković, braniteljica Ive Sanadera, zatražila je odgodu rasprave dok se ne utvrdi njegova raspravna sposobnost, dok je on napustio sudnicu zatraživši ranije isključivanje javnosti što je i učinjeno.

  • +3
Na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u aferi INA-MOL Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL