Trovači ponovno napadaju

Vlasnici pasa, oprez: Otrov pronađen u nekoliko gradova

15.03.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon što je prošlog mjeseca pronađen otrov u nekoliko zagrebačkih kvartova stižu dojave o trovanjima životinja u Osijeku, Makarskoj i Zadru

Vlasnici kućnih ljubimaca diljem zemlje ovih dana trebali bi biti na posebnom oprezu jer su se s dolaskom toplijeg vremena aktivirali i oni kojima iz nekog razloga smetaju životinje.

Nekoliko slučajeva trovanja životinja potvrđeno je u Osijeku, a prema saznanjima tamošnjih volontera, opasna supstanca bačena je u psećim parkovima na Sjenjaku i Gornjodravskoj obali, u Radićevoj ulici, u neposrednoj blizini Kampusa, na Bosutskom naselju i kraj Konjičkog kluba na Pampasu.

Otrov je pronađen i u Makarskoj, na području Kačića i Kalalarge, a iz Udruge Šapama od srca Makarska apeliraju na građane da se suzdrže od nasilja i obrate im se ako im smetaju ulične mačke jer se problem njihovog pretjeranog razmnožavanja može riješiti i kastracijom životinja.

Trovači su se pojavili i u Zadru – otrov je viđen na Stanovima, oko Molatske ulice i nogometnog stadiona, u kampu Borik, blizu trgovačkog centra Supernova te na području Bokanjca. Kako prenosi Zadarski list, vlasnici su uzorak otrova donijeli i u nekoliko veterinarskih ambulanti, gdje je utvrđeno da se zaista radi o otrovu koji može biti koban kako za životinje, tako i za djecu.

  • +10
Ilustrativna galerija / Velika šetnja pasa u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Veterinari preporučuju da ako primijetite išta neuobičajeno u ponašanju svojeg ljubimca, odmah posjetite dežurnu veterinarsku stanicu.

Ako primijetite bilo kakvu sumnjivu supstancu, uputno je smjesta zvati policiju jer je za kazneno djelo zlostavljanja i ubijanja životinja zapriječena zatvorska kazna do godine dana.