PET GODINA TEŠKOG POSLA

Voditelj projekta objasnio koliko je težak bio projekt cestovnog povezivanja juga Zemlje

26.07.2022 u 20:44

Bionic
Reading

Gost RTL-a bio je Danas Goran Legac, voditelj projekta cestovnog povezivanja južne Dalmacije. Legac objašnjava kako se osjeća nakon pet godina teškog posla

"Bilo je tu doba i zanosa koji je konstanta, bilo je i teških dana, bilo je i dana tuge, ali i agonije", objašnjava Legac kako se osjeća nakon 5 godina teškog posla.

"U nekim trenucima bilo je doista teško i bilo je izazovno nastaviti projekt u svim okolnostima kojima smo se našli tijekom korona krize, ali eto uspjeli smo. Tu smo pred samim koncem i nadamo se da će taj osjećaj prerasti u ekstazu, a u trajni ponos svakako", poručio je za RTL Danas.

Objasnio je kakav je osjećaj raditi na velikim projektima.

  • +45
Pogled iz zraka na Pelješki most koji je spreman za svečano otvorenje Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

"Graditeljima je uvijek novi projekt novi izazov, a ono što ostavljamo iza sebe to je veliki ponos", tvrdi voditelj projekta.

A koja je bila cjelokupna cijena ovog projekta.

"Poznati su iznosi, 85 posto od prihvaćenih sredstava sufinancirano je sredstvima Europske unije, razliku podmiruje proračun Republike Hrvatske, 3 milijardi i 200 milijuna kuna su prihvatljivi troškovi projekta, a sveukupni projekt će koštati 4 milijardi kuna. Pet i pol godina pripreme projekta je iza nas, stotinu inženjera je bilo u nadzoru same izvedbe i ovog mosta i pristupnih cesta, također projektanti su tu uključeni kao vrlo bitni sudionici i mogu reći da svi oni osjećaju veliki ponos što je ovaj projekt ostao ovdje", zaključio je Legac.