NAPETOST U ZRAKU?

Vučić nervozan nakon sastanka s Macronom, najvjerojatnije se neće sastati s premijerom Kosova

10.11.2022 u 19:13

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti poslije sastanka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Vučić je rekao i da se najvjerovatnije neće sastati s premijerom Kosova Albinom Kurtijem

Razgovarao je s Macronom o ozbiljnosti pristupa rješavanju problema na Kosovu i Metohiji, ali i o 'frustraciji ljudi koji žive u atmosferi u kojoj se deset godina ništa nije radilo'. 'Macron je predsjednik Francuske, druge najveće zemlje u Europi, a ja sam predsjednik male, ali ponosne zemlje. Dugo se poznajemo, vjerujem da je još puno toga pred nama. Bit će još detalja, ali danas nije dan za sve', rekao je Vučić.

Osim toga, kako Nova.rs navodi, Vučić je gotovo cijelo vrijeme tijekom obraćanja javnosti bio vidno nervozan. U nekoliko je navrata povisio ton, što upućuje na to da detalji razgovora nisu bili posve pozitivni.

Vučić je izjavio da se najvjerojatnije neće sastati s premijerom Kosova Albinom Kurtijem. 'Jasno smo rekli koji su naši zahtjevi. Imao sam dobar sastanak u pogledu bilateralnih odnosa s Francuskom. A što se tiče Prištine, nisam optimističan. Danas sam donio dokument o registarskim tablicama i pokazao ih Macronu. Oni to neće dati jer su ga jednostrano ukinuli 2020. godine. Samo tražim ono što piše', rekao je Vučić.

  • +3
Aleksandar Vučić Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Na pitanje novinara kako komentira izjavu predsjednika pokreta Srce Zdravka Ponoša da je podigao borbenu spremnost više od Tita, ustvrdio je da je to 'ljekovito'. 'Podizanje borbene spremnosti je blagotvorno, gotovo ljekovito. A oni koji su potapali tenkove govorili su o povećanju borbene spremnosti', rekao je Vučić, prenosi Nova.rs.

'Ne treba mi nitko objašnjavati kako sam ugrozio ovo ili ono. Vodimo državu odgovorno, mi smo slobodna država. Mi se borimo za samostalnost Srbije i poštivanje položaja', rekao je Vučić, a potom govorio i o nekim odlukama koje bi uskoro mogle doći. 'Izaći ću pred narod i ako moram, reći to. Sada idem na posao', zaključio je Vučić.