ključan model

Zanima ih što Osječani misle o priuštivom stanovanju: Cilj je privući i zadržati određenu populaciju

17.09.2024 u 11:57

Bionic
Reading

Grad Osijek razmatra mogućnosti ulaganja u priuštivo stanovanje koje bi moglo biti ponuđeno građanima na području šireg gradskog središta, na lokaciji koja će biti naknadno utvrđena. U tu je svrhu izradio i anketu kako bi ispitao stavove Osječana

Priuštivo stanovanje ključan je model u osiguravanju održivog rasta i razvoja većine gradova u Europi, pa tako i Osijeka, navodi se u objašnjenju ankete koju je izradio Grad Osijek kako bi ispitao stavove građana o tome.

Tumači se, u nastavku, kako je ono usmjereno posebice na obitelji srednjeg dohotka, uključujući mlade stručnjake, visokoobrazovane pojedince u gradu Osijeku, kao i obitelji zainteresirane za preseljenje u grad.

'Budući da Osijek ima za cilj privući i zadržati ovu populaciju, razumijevanje njihovih specifičnih stambenih potreba i preferencija je ključno.

Inicijative za priuštivo stanovanje, kao što je primjer bečkog modela društvenog stanovanja, koji nudi visokokvalitetne, isplative stambene prostore, mogu poslužiti kao inspiracija za osječke stambene strategije. Ovaj model ne samo da podržava skupine s niskim prihodima, već također uključuje i stanovnike tzv. srednje klase, promičući dobru društvenu inkluziju i visok životni standard. Više detalja o bečkom modelu možete pronaći na stranici: https://lnkd.in/dyfSPQvZ', navodi se u anketi kojojje cilj istražiti stavove Osječana o priuštivom stanovanju visokih energetskih značajki uz mogućnost uključivanja građana u energetske zajednice.

Odgovori na anketu će biti anonimni, a ona se može ispuniti na https://lnkd.in/d6D2vP42.