ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

Zavirite u luksuzni vozni park obitelji Mamić

08.07.2015 u 20:36

  • +4

Vozni park obitelji Mamić

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Bionic
Reading

Osim niza luksuznih nekretnina diljem Hrvatske, obitelj Mamić vozi jednako luksuzne automobile koje često mijenja

Pažnju javnosti Mamić je više nego inače zaokupio 2010. kada je kupio Bentley Continental GTC od više od dva milijuna kuna. Automobil ima 552 konjske snage, a može juriti čak 312 km/h!

Mamić u početku nije želio priznati da je auto njegov te se novinarima pravdao da što će mu Bentley kad ima Mercedes SL. Navodno je automobil tada kupio supruzi Marini.

U jednom intervjuu Zdravko Mamić je izjavio kako smatra da je izvrstan vozač i da je i vozačkoj karijeri imao sam samo jedan prometni incident. 'Ne pretjerujem i ne jurim više od 200 km/h. To ne. Ali imam kontinuiranu brzinu. Recimo, na relaciji Zagreb - Split u prosjeku ću voziti brzinom 160 km/h. Ali ne uživam u brzini i nikada ne divljam. A kada je cesta mokra, transformiram se u pravog opreznog plašljivca. Tada nisam isti vozač', kazao je tada Zdravko.

U garaži vile na Tuškancu gdje Zdravko Mamić živi, prilikom pretresa fotografiran je skupocjeni BMW X5, a svojedobno je napravio fotosession na Maksimirskom stadionu ponosno pozirajući u luksuznom Audiju A8.

U to vrijeme, prije pet godina, i brat Zoran Mamić je upravo u Audiju A8 uhvaćen kako pijan juri automobilom. Policija ga je tada uhitila i proveo je noć u pritvoru. Mamiću mlađem to nije bio jedini susret s prometnim policajcima u karijeru. Jednom ga je vozeći prebrzo Mercedes B200 CDI, bez vozačke dozvole policija zaustavila i kaznila.

Mario Mamić prema medijskim izvještajima viđan je u BMW-u X5. Međutim, prema pisanju Jutarnjeg lista Mariova supruga Monika vozi brutalno skupi simbol prestiža Porsche Macan. Riječ je o nešto manjoj verziji Porchea Cayanne, a cijena mu se u Hrvatskoj kreće od 600 tisuća kuna naviše ovisno o opremi. Mediji su pisali da bivša supruga Zorana Mamića Vanja Mamić koristi Audi Q5.