KRIM ISTRAŽIVANJE

Zbog napada u Uzdolju privedeno osmero ljudi sa splitskog područja

28.08.2019 u 09:51

Bionic
Reading

U nastavku kriminalističkog istraživanja vezano uz napad u Uzdolju 21. kolovoza, policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske priveli su tijekom jučerašnjeg dana u službene prostorije šibenske policije osam osoba s područja Splita, koje osobe se dovodi u vezu s kaznenim djelom izazivanja nereda, potvrdila je u srijedu PU šibensko-kninska

Kriminalističko istraživanje se nastavlja i tijekom današnjeg dana. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja javnost će biti obaviještena o više detalja, stoji u priopćenju PU šibensko-kninske.

  • +7
Milorad Pupovac posjetio Uzdolje Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Očekuje se da će se javnost izvijestiti jesu li u napadu sudjelovali pripadnici navijačkih skupina sa splitskog i šibenskog područja, koji su organizirali napad nakon dojava da se u kafićima u Uzdolju i Đevrskama gleda utakmica nogometnog kluba Crvena zvezda.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u subotu kako policija radi opsežnu kriminalističku istragu te da je zbog incidenta u Đevrskama podneseno pet prekršajnih i jedna kaznena prijava dok se, kada je riječ o incidenta u Uzdolju, rade opsežni izvidi koji će, nada se, dovesti do počinitelja.

'Ove napade treba osuditi, kao i svako nasilje. Sve institucije države, pogotovo one koje se brinu za javni red i sigurnost trebaju djelovati promptno i učinkovito, a policija je pokazala da djeluje efikasno, što će činiti i u buduće', rekao je Božinović novinarima u Žutoj Lokvi.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u srijedu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti dok su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.