ukrajinski dronovi

Žestok napad na rusku rafineriju kod Rostova, plamen se dizao 15 katova uvis

06.06.2024 u 08:53

Bionic
Reading

Ukrajina nastavlja napadati energetsku infrastrukturu unutar ruskih granica. Tijekom noći napadnuta je velika rafinerija u ruskoj regiji Rostov

'Ukrajinski dronovi napali su rafineriju nafte Novošahtinsk u regiji Rostov. Rafinerija već satima gori', objavio je Visegrad24 rano jutros, profil na X-u (bivši Twitter) koji objavljuje pouzdane informacije vezane uz aktualne događaje, uključujući rusku invaziju na Ukrajinu te rat između Izraela i Hamasa.

Napad je priznao i guverner regije Rostov Vasil Golubev.

'Zbog napada dronom izbio je požar u novošahtinskoj rafineriji nafte. Hitna pomoć je stigla na mjesto događaja. Gašenje požara je zaustavljeno zbog novog napada. Ljudima je rečeno da se povuku na sigurnu udaljenost', objavio je Golubev na Telegramu.

Na društvenim mrežama proširila se snimka napada na kojoj se vidi veliki požar u rafineriji, napadnutoj i u ožujku ove godine.

Kanal Live Ukraine na Telegramu navodi da je vatra dosezala visinu zgrade od 15 katova. Između ostalog, za gašenje požara korišten je vatrogasni vlak.

Medij navodi da je tijekom noći napadnuto skladište nafte i na području Belgoroda.

Ukrajinci već mjesecima napadaju energetska postrojenja u Rusiji. Cilj im je usporiti ili zaustaviti opskrbu ratne opreme koja se koristi za napade na Ukrajinu.