Mondial de l'Automobile 2024 Paris

MINI najavio dvije svjetske premijere: Novi potpuno električni John Cooper Works modeli

10.10.2024 u 10:15

Bionic
Reading

Na 90. izdanju sajma automobila u francuskoj prijestolnici, britanski premium brand predstavlja obitelj modela MINI na isključivo električni pogon. Vrhunac su svjetske premijere dvaju potpuno električnih modela John Cooper Works, koji su usmjereni na performanse i sportski karakter tipičan za marku

Na Mondial de l'Automobile 2024, MINI predstavlja učinkovitu i snažnu električnu mobilnost. Od 14. do 20. listopada 2024. posjetitelji mogu iskusiti cjelokupnu ponudu obitelji modela na električni pogon. Počevši sa svjetskim premijerama dvaju potpuno električnih modela MINI John Cooper Works, MINI pokazuje s inovativnim MINI Cooper SE, MINI Aceman SE i MINI Countryman SE ALL 4 opsežan portfelj proizvoda za potpuno električnu mobilnost u Parizu.

MINI John Cooper Works postaje električan Izvor: Promo fotografije / Autor: MINI

Kao nijedna druga metropola s milijunima stanovnika, grad se fokusira na dosljedno restrukturiranje gradskog prometa. Električna vozila s troja i petora vrata nude 'karting osjećaj' tipičan za marku u različitim dimenzijama i orijentacijama.

Vrhunska izvedba, potpuno električni pogon: novi potpuno električni MINI John Cooper Works modeli

Sa svjetskom premijerom dva potpuno električna vozila, MINI John Cooper Works inovativnom snagom prenosi dugu trkaću povijest marke ovdje i sada. Dva modela bez napora prenose znanje motorsporta s trkaće staze na cestu. Osim ekskluzivnog, sportskog dizajna i optimiziranih aerodinamičkih karakteristika vožnje za smanjenu potrošnju energije, obožavatelji MINI-ja mogu se veseliti agilnom upravljanju tipičnom za marku.

Potpuno električna MINI obitelj: MINI Cooper SE, MINI Aceman SE, MINI Countryman SE ALL4

Potpuno električni MINI Cooper SE (kombinirana potrošnja energije: 14,7 - 14,1 kWh/100 km u skladu s WLTP; kombinirane emisije CO2: 0 g/km; CO2 klasa: A; domet u km prema WLTP: 387 - 402) predstavlja puristički MINI dizajn visoke prepoznatljivosti. Potpuno električni model s troja vrata nudi modernu zabavu u vožnji s tipičnim MINI go-kart osjećajem i naglašava podrijetlo marke s četiri pojedinačne opreme vozila.

  • +11
MINI na Mondial de l'Automobile 2024 Paris Izvor: Promo fotografije / Autor: Bernhard Filser

Prvi MINI Aceman SE (kombinirana potrošnja energije: 14,8-14,0 kWh/100 km u skladu s WLTP; kombinirane emisije CO2: 0 g/km; CO2 klasa: A; domet u km prema WLTP: 382 - 405) novi je crossover model iz MINI-ja i nudi pet sjedala na četiri metra dužine. S izdašnim prostorom, vozilo premošćuje jaz između MINI Coopera i MINI Countrymana.

S modelom MINI Countryman SE ALL4 (kombinirana potrošnja energije: 18,5 — 16,8 kWh/100 km u skladu s WLTP; kombinirane emisije CO2: 0 g/km; CO2 klase: A; domet u km prema WLTP: 399 — 432) pouzdan suputnik je dostupan na svim rutama. Prostran i individualno podesiv prtljažnik, domet do 432 km i pogon na sve kotače nadopunjuju repertoar novog MINI Countrymana SE ALL4 .