PREMIJERA

Ovo je novi MG HS: Nova generacija omiljenog SUV-a modernija, veća i s novom generacijom pogonskih sklopova

30.07.2024 u 13:47

Bionic
Reading

Na izbor se nude provjereni 1,5-litreni benzinski turbomotor sa 125 kW (169 KS) i 275 Nm ili učinkovit plug-in pogon s električnim dometom preko 100 km, koji kombinira 105 kW (142 KS) 1,5-litrenog benzinskog motora s e-motorom od 154 kW (209 KS)

MG Motor je predstavio novu generaciju modela MG HS na ovogodišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu. Svestrani SUV će biti dostupan od jeseni s plug-in hibridnim ili benzinskim pogonom.

Odlazeći HS SUV bio je iznimno popularan, no prema MG-u novi modeli SE i Trophy podižu ljestvicu s još više opreme i funkcionalnosti, prepoznatljivim MG izgledom koji izdvaja HS od ostalih SUV vozila i izborom naprednih benzinskih i plug-in hibridnih pogonskih sklopova.

Vanjski dizajn

Novi MG HS ima duži međuosovinski razmak i time nudi više prostora u unutrašnjosti. Njegove dobro promišljene vanjske proporcije s kraćim prevjesima, uzdignutom linijom ramena i upečatljivom rešetkom hladnjaka nastavljaju dizajnerski jezik nove generacije MG koji je predstavljen s modelom MG3. Nova, tanja prednja svjetla daju SUV-u tehničkiji izgled.

Na stražnjoj strani, ponavljajući dizajn prednjih svjetala, LED stražnja svjetla povezana su središnjim motivom, dok X-oblik uvodi prepoznatljiv svjetlosni potpis noću.

MG HS - nova generacija Izvor: Promo fotografije / Autor: MG Motor Global

U usporedbi sa svojim prethodnikom, novi MG HS sada je 14 mm širi (1890 mm) i 45 mm dulji (4655 mm), ali njegov novi, tanji profil smanjuje ukupnu visinu za oko 30 mm. Međuosovinski razmak je produžen za 45 mm na 2765 mm, dajući HS-u sveukupniji atletski dojam.

Pri lansiranju će biti dostupno pet vrhunskih boja eksterijera: bijeli biser, crni biser, srebrna srebrna metalik, Hampstead siva metalik i dinamično crvena troslojna boja.

Unutrašnjost

MG HS će biti dostupan u linijama opreme Comfort i Luxury. Interijer obaju karakterizira privlačan osjećaj prostora, pažljivo odabrani materijali i suvremeni dizajn. Dvije od mnogih istaknutih stvari: redizajnirani trokraki upravljač s poboljšanim prekidačima i modernom ručicom mjenjača.

Uz presvlake u stilu crne kože HS Trophyja, opcija tamno-smeđe boje dodaje privlačan kontrast u cijeloj novoj kabini.

Zapremina prtljažnika novog MG HS (507 litara) veća je za 44 litre u odnosu na prethodnika. Zahvaljujući ovom proširenom rasponu prostora za pohranu, biti će tu dovoljno mjesta za svakodnevne potrepštine.

Tehnologija: veliki dvostruki ekran, povezivanje preko MG-iSMART sustava

Ponuda tehnologije u novom MG HS također je evoluirala: SUV će sada imati dva 12,3-inčna zaslona visoke razlučivosti koji su kombinirani u jednom elementu kokpita.

Zaslon iznad središnje konzole posvećen je infotainmentu i nudi navigacijske usluge uživo uključujući informacije o vremenu i prometu, pristup Amazon Musicu i povezivost pametnog telefona putem Android Auto™ i Apple CarPlay®. Luksuzni modeli također imaju novu kameru od 360° i bežično punjenje pametnog telefona kao standard.

Vozački zaslon s instrumentima od 12,3 inča nudi tri različita načina rada. Svaki način nudi vlastiti izgled, koji se fokusira ili na navigacijski zaslon, prikaz najvažnijih informacija o vožnji ili vizualizaciju vozila i okoline u stvarnom vremenu, uključujući sustave pomoći vozaču.

  • +15
MG HS - nova generacija Izvor: Promo fotografije / Autor: MG Motor

Pogonski sklopovi

Novi HS ima na izbor provjereni benzinski motor ili učinkovit plug-in pogon s velikim dometom. Ekonomični plug-in hibridni pogon MG HS PHEV kombinira 105 kW (142 KS) 1,5-litrenog benzinskog motora s električnim motorom od 154 kW (209 KS). Od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,8 sekundi. Električni motor crpi energiju iz baterije kapaciteta 24,7 kWh, koju po potrebi napaja visoko učinkoviti generator od 67 kW. Čisto električni domet MG HS PHEV je preko 100 km, a ukupni domet je do 1000 km.

MG HS u vožnji Izvor: Promo fotografije / Autor: MG

Novi MG HS također se nudi s novom generacijom 1,5-litrenog motora s turbopunjačem snage 125 kW (169 KS) i 275 Nm okretnog momenta za ubrzanje od 0-100 km/h za 9,4 sekunde. Standardno je opremljen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a dostupan je i sa 7-stupanjskim DCT automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Prodaja kreće ujesen

Očekuje se da će novi MG HS i novi MG HS PHEV biti dostupni od jeseni. Cijene za linije opreme Comfort i Luxury bit će objavljene prije samog lansiranja na tržište. MG i za novi HS daje tvorničko jamstvo od 7 godina ili 150.000 km.