PRVE FOTOGRAFIJE

MG potvrdio predstavljanje novog HS-a: Globalni debi na Goodwood Festival of Speed-u u srpnju

02.07.2024 u 16:33

Bionic
Reading

Novi će HS već od samog starta imati na izbor dvije vrste pogona: benzinski i plug-in hibrid (PHEV). Novi HS će u imati potpuno drugačiji izgled, a u PHEV verziji i veću bateriju, sposobnu jamčiti gotovo 100 km na struju

MG Motor je danas objavio prve fotografije novog SUV modela HS prije globalne premijere automobila na Festivalu brzine u Goodwoodu u četvrtak, 11. srpnja. Zgodna je to činjenica, s obzirom da MG kao marka slavi svoju 100. godišnjicu postojanja, iako sada u kineskom vlasništvu.

Zamjenjujući trenutni model koji je globalnu prodaju MG-a podigao na nove visine, potpuno novi MG HS nudit će suvremeni, sofisticirani dizajn i interijer s poboljšanim prostorom i nizom novih tehnologija usmjerenih na vozača.

Dva izbora pogona – benzinski i plug-in hibrid (PHEV) – bit će dostupna za naručivanje od lansiranja s plug-in hibridnom varijantom koja obećava da će ponuditi neusporedivu potpuno električnu ponudu za klasu.

Nagađa se kako će plug-in hibridna verzija koristiti bateriju gotovo dvostruko veću od trenutne baterije od 12,8 kWh kako bi povećala električni domet na preko 100 km. Iako nije precizirano, čini se kako će novi HS (EHS) imati i nove elektromotore, ukupne snage koja bi mogla premašiti sadašnjih 258 KS.

Za razliku od benzinskog HS-a s istim motorom s unutarnjim izgaranjem, trenutna PHEV verzija - naziva EHS - ima i dodatni električni motor od 90 kW (122 KS), koji daje kombiniranu snagu cijelog sustava od 258 KS (184 kW) te ukupni maksimalni okretni moment od 370 Nm i EV domet do 52 km.

Da podsjetimo, MG HS je trenutno drugi najprodavaniji model kineske marke MG u Europi nakon SUV-a ZS, s 19.889 isporučenih jedinica krajem travnja, prema podacima koje je prikupio Dataforce.

Novi MG HS - prve fotografije Izvor: Promo fotografije / Autor: MG Motor

HS je bio 12. najprodavaniji kompaktni SUV u Europi u prva četiri mjeseca i osmi najprodavaniji model ukupno u Ujedinjenom Kraljevstvu, pri čemu je MG-ovo drugo najveće ciljno tržište nakon Italije.

MG očekuje povećanje prodaje na više od 300.000 primjeraka u Europi 2024., što je velik rast u odnosu na 231.684 isporuke iz 2023. godine. Što se Hrvatske tiče, MG je prošle 2023. prodao kod nas ukupno 980 primjeraka (18. mjesto među markama), a u prvih pet mjeseci ove godine 337 komada., što je 20. mjesto među svim markama.