POSEBNO IZDANJE

Toyota predstavila Aygo X JBL Special Edition: Premium zvučni sustav složen samo za njega

13.10.2024 u 12:41

Bionic
Reading

Ekskluzivna nova dvobojna boja Jasmine Silver srebrna i crna, 18-colni crni i Dark Jasmine aluminijski naplatci, uz JBL brendiranje i vizualne oznake, stvaraju snažan i prepoznatljiv izgled ovog izdanja

Toyota Aygo X je privukao nove kupce svjesne stila otkako se prvi put pojavio na europskim cestama 2022. godine, nadograđujući mladenački i zabavan karakter koji već gotovo dva desetljeća oduševljava vozače Aygo modela, dok uvodi samopouzdaniju poziciju vozača i prostraniju unutrašnjost.

Prijelazom s hatchbacka na crossover karoseriju, Toyotini dizajneri u Europi stvorili su jedinstven osjećaj emocija u Aygo X modelu. Tome su pridonijeli i audio stručnjaci iz JBL-a, koji su kreirali premium zvučni sustav posebno za ovaj automobil, opcionalno dostupan u svim modelima, a sada standardan u novom Aygo X JBL specijalnom izdanju.

Definicija specifikacija zvučnog sustava započela je dok je Aygo X još bio u razvoju, putem virtualnih modela koji su pomogli odrediti najprikladniju opremu. Uz kvalitetu zvuka, inženjeri JBL-a također su dali prioritet laganom sustavu kako bi doprinijeli smanjenju težine vozila, što koristi potrošnji goriva i emisiji ispušnih plinova.

Stotine sati posvećenog rada i preciznih prilagodbi uloženo je u dizajniranje dinamičnog audio sustava prilagođenog točno unutrašnjim karakteristikama vozila. Položaj zvučnika igra značajnu ulogu u stvaranju širokog zvučnog prostora, postignutog s dva zvučnika punog raspona u prednjim vratima u kombinaciji s visokotoncima od 25 mm na A stupovima.

Straga, 200 mm subwoofer – velik za kompaktan automobil poput Aygo X – stvara snažan bas i dinamičan odziv zvučnika te pruža jasan, dinamičan zvuk. Pojačalo od 300 W ispod suvozačkog sjedala ima šest kanala, koje su inženjeri JBL-a koristili za fino podešavanje frekvencija za zvuk nalik koncertu, idealan za rock i pop glazbu.

Zahvaljujući Toyota Smart Connect sustavu, vozač može lako odabrati glazbu po svom izboru, putem žičane i bežične povezanosti pametnih telefona preko Android Auto® i Apple CarPlay® sustava, sve kontrolirano na velikom 10,5-inčnom zaslonu visoke razlučivosti osjetljivom na dodir.

  • +7
Toyota Aygo X JBL Special Edition Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Dok audio sustav stimulira sluh, eksterijer odvažnog novog Aygo X JBL modela privlači pažnju u novoj dvobojnoj boji karoserije Jasmine Silver srebrne i crne boje. Ova je kombinacija boja dizajnirana za stvaranje upečatljivog estetskog kontrasta, naglašenog crnim dekorativnim elementima na prednjem, stražnjem dijelu i bočnim rubovima. Dvobojna kombinacija proteže se prema stražnjem dijelu i spaja s bočnim pragovima i prednjim lukovima kotača, stvarajući zaista jedinstven karakter, naglašen prepoznatljivim 18-colnim crnim i Dark Jasmine aluminijskim naplatcima.

Kako bi dodatno naglasili premium JBL audio sustav, Aygo X JBL ima jedinstvene oznake i vizualne potpise izvana i iznutra. JBL logo krasi stražnji dio automobila, dok su elementi reproducirani na stražnjem staklenom panelu. Unutra, kompaktna, ali prostrana unutrašnjost, premium sjedala s usklađenim bojama uključuju JBL logo, tako da kupci mogu uživati u vožnji u stilu i udobnosti.

Posebno izdanje Aygo X JBL će biti dostupno u odabranim europskim zemljama od 11. listopada, a lansirano je uz inovativnu playlistu 'The Sound of Noise', koja slavi stvaranje Aygo X JBL modela kroz stimulaciju, relaksaciju i informaciju, kako bi se naglasio jedinstveni karakter vozila i njegov premium JBL audio sustav.