KAMPER VOZILA

Volkswagen gospodarska vozila predstavlja novu marku 'California': Svjetska premijera na Caravan Salonu

03.09.2024 u 09:50

Bionic
Reading

Novi brand lansira jedinstvenu ponudu usluga, proizvoda i iskustava povezanih s putovanjima. Kultni kamper California postao je prostraniji, pametniji, sofisticiraniji i svestraniji. Novost je učinkoviti plug-in hibridni pogon na sve kotače

Volkswagen gospodarska vozila (VGV) lansiraju vatromet inovacija na ovogodišnjem Caravan Salonu u Düsseldorfu (31. kolovoza do 8. rujna). Novi vanlife brend 'California' slavi svoju svjetsku premijeru. Proširuje svijet California kampera na potpuno novi raspon usluga, proizvoda i iskustava. 'California' je prilagođena vlasnicima svih Volkswagen kampera – stoga su i vozači VW kampera drugih proizvođača kampera dobrodošli u ovaj novi svijet Californie. Novost pod okriljem novog brenda 'California' je California Profi Service, koji nudi tehničku podršku diljem Europe od stručnjaka za kampere. 'California' počinje s vlastitim vizualnim izgledom uključujući novi logo – fascinantan novi svijet marke u kojem VW vanlife zajednica sada može iskusiti sve stvari vezane uz putovanje na kotačima. VGV će također na Caravan Salonu predstaviti najnovije kampere: novorazvijenu Californiju, dodatno razvijenu Grand Californiju i Caddy Californiju s ekskluzivnim paketom PanAmericana.

Lars Krause, član uprave za prodaju i marketing je rekao: 'U Volkswagen gospodarskim vozilima uspostavljamo novu marku pod nazivom 'California', koja daleko nadilazi naše popularne kampere. Kroz ovaj novi kalifornijski svijet, zajednica kalifornijskih vozača sada će moći uživati ​​u jedinstvenom nizu usluga, proizvoda i avantura u slobodno vrijeme. Poanta: s novim California svijetom olakšavamo planiranje vašeg putovanja, samostalno putovanje, kupnju dodataka i odgovarajućih dodataka, iznajmljivanje ili kupnju kampera i iskustvo ekskluzivnih događaja.'

VGV su razvili vlastiti vizualni identitet kao prepoznatljiv simbol za novi California World – koji također uključuje novi California Club. Korporativni identitet marke Vanlife koristi novi logo izveden iz C slova California. C logo, koji podsjeća na val, vijugavu regionalnu cestu i topografske linije, integriran je u tri tipična California životna okruženja: 'Rugged Nature', 'Elegant Urban' i 'Atmospheric Coastline' - njihov dizajn čini novu marku 'California' iskustvo vidljivo. U budućnosti će se tri životna okruženja odražavati, između ostalog, na sajmovima, u novoj aplikaciji California, na web stranici California iu novim člancima o životnom stilu California.

'Rugged Nature' označava kampiranje u prirodi, u prostranim krajolicima. S tim su usklađeni zeleni i bež tonovi, u kojima se ne koristi samo CI, već i odgovarajući dodaci poput deka ili ruksaka. Nijanse plave i svijetlo bež boje dominiraju urbanim okruženjem, u kojemu su California i Caddy California posebno kod kuće kao kombi vozila s više varijanti. S druge strane, 'Atmospheric Coastline' vodi vas do vaših morskih odredišta svojim ljubičastim tonovima zalaska sunca. Aplikacija California nudi zanimljive savjete za putovanja u ova tri životna okruženja. Događaji se također mogu rezervirati ili naručiti putem aplikacije, kalifornijske kamper kuće za iznajmljivanje (putem roadsurfera), ekskluzivna parkirna mjesta i noćenja u 'Hotelu California' (preko Hinterlanda i Ritz Carlton Wolfsburg, između ostalog), sportske aktivnosti kao što je obuka surfanja (uključujući Surftown), širok asortiman nove 'California" lifestyle opreme i raznih dodataka za kampere s VW logom na prednjoj i stražnjoj strani. Članovi novog California Cluba dobivaju atraktivne popuste na mnoge od ovih ponuda. Volkswagen gospodarska vozila popratit će lansiranje marke 'California' novom pjesmom švicarskog glazbenika i ambasadora marke VGV Pata Burgenera: 'Free'.

Nova California

To je ultimativna ikona kampera: California. Sada Volkswagen gospodarska vozila predstavlja potpuno novorazvijenu serijsku verziju bestselera kao sajamsku premijeru na Caravan Salonu: New California temeljenu na ultramodernom Multivanu. Postao je prostraniji, pametniji, sofisticiraniji, svestraniji i održiviji. Istodobno, slijedi koncept svojih kultnih prethodnika i besprijekorno nastavlja jednu od velikih priča o uspjehu kampera.

Naravno, VGV se zadržao na California detaljima poput podiznog krova. I naravno, New California je u isto vrijeme VW bus za svakodnevni život i povremeno kamper za životne avanture putovanja. Sve je to sada još bolje s najmodernijim sustavima vožnje, pomoći i infotainment sustava te novom arhitekturom kampera. Po prvi put, svi modeli California dolaze s dvoje kliznih vrata kao standard i tri vrste pogona: TDI (turbo dizel), TSI (turbo benzinski motor) i eHybrid 4MOTION (plug-in hibrid). Novost je plug-in hibridni pogon na sve kotače: Kao učinkovit eHybrid 4MOTION, kamper na sva četiri kotača privremeno postaje električni automobil, koji istovremeno omogućuje vrlo velike ukupne udaljenosti.

VGV nudi New California kao 'Beach', 'Beach Tour', 'Beach Camper' (s mini kuhinjom u stražnjem dijelu), kao i 'Coast' i 'Ocean' (svaki s čajnom kuhinjom na vozačevoj strani) . Ono što ih sve povezuje je, između ostalog, nova upravljačka jedinica kampera u dnevnoj sobi. Možete ih koristiti za kontrolu i provjeru funkcija kampera. Alternativno, mnogim funkcijama kampera također se može pristupiti putem Infotainment aplikacije u automobilu i njime se može upravljati putem aplikacije California na pametnom telefonu.

Volkswagen 'California' Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen gospodarska vozila

Veliko ažuriranje modela Grand California

Kao daljnje sajamske premijere iz VGV-a, Grand California 600 (poprečni krevet za spavanje) i 680 (uzdužni ležaj za spavanje) kamperi temeljeni na naprednom Crafteru debitirat će u Düsseldorfu. Obje verzije modela Grand California dobile su sveobuhvatno hardversko i softversko ažuriranje koje kombi vozila, dostupna s prednjim pogonom i opcijskim pogonom na sve kotače, čini najmodernijim kamperima u svojoj klasi. Nove značajke uključuju novodizajnirani pejzažni kokpit s infotainment sustavima sljedeće generacije. Ovaj zaslon osjetljiv na dodir infotainment sustava sada je vizualno samostojeći. Ovisno o verziji, veličine je između 10,4 inča (26 cm dijagonale) i 12,9 inča (32 cm dijagonale). Također novi su i standardni digitalni instrumenti ('Digital Cockpit Pro') i opcijski glasovni asistent IDA s integracijom 'ChatGPT'-a.

Ostali novi detalji uključuju elektroničku parkirnu kočnicu s funkcijom auto-hold (više prostora u prolazu i lakše okretanje vozačevog sjedala), ručicu 8-stupanjskog automatskog mjenjača, kontrole za funkcije osvjetljenja, tipkovnice u području središnje konzole i svim ventilacijskim otvorima. Uz to, obje Grand California dobile su novu kontrolnu ploču za kamper u dnevnoj sobi, na primjer za upravljanje pomoćnim grijačem i dohvaćanje informacija o razinama punjenja spremnika vode i baterija u vozilu. Alternativno, mnoge funkcije kampera također se mogu kontrolirati putem aplikacije California i infotainment sustava.

Pogled na novu ponudu sustava pomoći pokazuje koliko duboko ide ažuriranje Grand California. Sada su općenito dostupni Front Assist (asistent pri kočenju u nuždi uključujući detekciju biciklista i pješaka), Lane Assist (asistent za držanje u traku), prepoznavanje prometnih znakova, limitator brzine i akustična pomoć pri parkiranju (straga). Travel Assist je po prvi put dostupan kao opcija za Grand Californiiju, omogućavajući potpomognuto uzdužno i bočno navođenje, čime se povećava udobnost i sigurnost na dugim putovanjima. Obje karoserijske inačice Grand Californije pokreće sada turbodizelaš od 163 KS (120 kW), koji je standardno povezan s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Caddy California s paketom PanAmericana

U još jednoj sajamskoj premijeri, novi Caddy California s paketom PanAmericana ima svoj debi na Caravan Salonu. Do sada je izgled za sve terene paketa PanAmericana bio dostupan samo za Caddy bez opreme za kamper. Sada je VGV prvi put prenio koncept na Caddy Californiju. Pretprodaja Caddyja California s paketom PanAmericana započet će tijekom Caravan Salona. Caddy California s paketom PanAmericana može se izvana prepoznati po sivim, robusnim odbojnicima i odgovarajućim oblogama kotača. Također usklađeno s izgledom za sve terene: sjajni 17-colni aluminijski kotači 'Colombo' s mat crnim unutarnjim površinama.

Dvobojna unutrašnjost u dizajnu 'Soul Stitch Madras Brown / Soul Soul Black' dizajnirana je isključivo za sve Caddy PanAmericane. Osim toga, kamper je opremljen opcijskom mini kuhinjom poznatom iz Caddyja California. Tu i kamp stol, kamp stolice i mogućnost zatamnjivanja unutrašnjosti. Ekskluzivni paket PanAmericana uključuje i značajno proširenje standardne opreme. To uključuje kameru za vožnju unatrag (Rear View), pomoć pri parkiranju u prednjem i stražnjem dijelu, kromirane ukrasne trake sa strane i na vratima prtljažnika, aluminijske papučice, sustav pokretanja bez ključa Keyless Start, Digital Cockpit Pro (digitalni instrumenti), pragove prednjih vrata u srebrnoj boji, glavna LED svjetla, LED dnevna svjetla, LED stražnja svjetla i 2-zonsku automatsku klimu Air Care Climatronic.