ususret ljetu

[FOTO/VIDEO] Kamper vozila su in!: Knaus Tabbert i Volkswagen gospodarska vozila sklapaju dugoročni ugovor

27.06.2022 u 11:47

Bionic
Reading

Tržište kamper kombija raste i i dalje postoji potencijal za daljnji rast, što se očituje i u razini potražnje za ovakvim modelima kao osnovnim vozilima za proizvođače kamper kombija

Ljeto je stiglo, a time je pojačana i potreba posebnih vozila za turističke svrhe. Riječ je naravno o kamper vozilima, a treba reći i da tržište kamper kombija raste i i dalje postoji potencijal za daljnji rast, što se očituje i u razini potražnje za ovakvim modelima kao osnovnim vozilima za proizvođače kamper kombija.

Knaus Tabbert AG, vodeći proizvođač vozila za slobodno vrijeme u Europi, i Volkswagen gospodarska vozila nedavno su potpisali ugovor o nabavi podvozja za kamper kombije i kombi vozila u serijama VW Crafter i VW T6.1. Od druge polovice 2022. Volkswagen gospodarska vozila nastupat će kao dodatni partner za isporuku podvozja i kombija za marke Knaus i Weinsberg. Tako zahvaljujući sporazumu, Knaus Tabbert može dodatno diverzificirati svoj portfelj motoriziranih podvozja i također otvoriti nove tržišne segmente s visokim rastom.

Kamper vozila su in! Izvor: Promo fotografije / Autor: KNAUS

Knaus, koji proizvodi ovakva vozila preko 80 godina, će razviti vlastite koncepte kampera na temelju VW gospodarskih vozila. Poluintegrirani tourer kombi baziran na VW T6.1 bit će predstavljen prije kraja mjeseca na godišnjoj konferenciji za novinare Knausa i proslaviti svoju javnu premijeru na Caravan Salonu 2022. u Dusseldorfu. U planu su i modeli kamper kombija bazirani na VW Crafteru. Ono što se podrazumijeva pod poluintegriranim kamper kombijima su vozila u kojima je originalna kabina osnovnog vozila zadržana i djelomično integrirana u životni prostor.

Ovim sporazumom će se optimizirati Kanusova baza dobavljača i proizvodnih procesa. Osim toga, na izbor kupcima će biti veći izbor varijanti vozila. Dodatno podvozje i kombi vozila pridonijet će skraćenju rokova isporuke, koji su uvelike produženi zbog nestašice materijala, te će dodatno smanjiti ovisnost Knausa o pojedinačnim dobavljačima.

  • +3
Kamper vozila su in! Izvor: Promo fotografije / Autor: Knaus Tabbert

Daljnje širenje baze dobavljača

S Volkswagen gospodarskim vozilima, Knaus Tabbert je sada zaključio petu suradnju s proizvođačem vozila (OEM) za isporuku furgona i podvozja. U proljeće je grupa najavila partnerstvo s Mercedesom i Fordom za isporuku motornih podvozja, čime je udvostručila broj dobavljača.

Uz Volkswagen gospodarska vozila, kupci Knaus Tabberta u budućnosti će moći birati iz asortimana drugog vrhunskog proizvođača kao osnovu za vozilo za slobodno vrijeme iz Knaus Tabberta. Povećanje broja dobavljača dio je Knaus Tabbertove strategije rasta.

Materijalna uska grla u proizvodnji podvozja rezultirala su značajnim povećanjem vremena isporuke u posljednje dvije godine. Značajno povećanje broja dobavljača za podvozja i kombi vozila suprotstavlja se tome i trebalo bi pridonijeti skraćenju vremena isporuke za trgovce i kupce u srednjem roku. Volkswagen gospodarska vozila ima desetljeća iskustva u razvoju i proizvodnji pouzdanih i učinkovitih vozila.

Broj podvozja isporučenih Knaus Tabbertu postupno će se povećavati. Knaus Tabbert će predstaviti prve modele i uzorke vozila baziranih na Volkswagenovim šasijama na svojoj prodajnoj konferenciji (24. do 27. lipnja 2022.) i na Caravan Salonu u Düsseldorfu (26. kolovoza do 4. rujna 2022.).