pod kontrolom

Apartmani Medena o požaru: Postoje snažne indicije da je podmetnut

19.07.2024 u 10:29

Bionic
Reading

Požar koji je buknuo u četvrtak u Segetu Donjem u blizini hotelskog kompleksa Medena, tijekom petka je uspješno lokaliziran i stavljen pod kontrolu

Požar su gasila tri kanadera i sve raspoložive vatrogasne snage od Omiša do Trogira. Iako se požar približio obiteljskim kućama i samom kompleksu Medena veća šteta nije zabilježena niti su u ijednom trenutku životi i zdravlje mještana ili gostiju bili ugroženi.

'Požar je krenuo u neposrednoj blizini našeg kompleksa, a samo zahvaljujući izostanku vjetra i herojskoj organizaciji svih službi, a napose vatrogasaca spriječena je potencijalna katastrofa. Vatra je doprla do krajnjih rubova kompleksa Apartmani Medena te je prouzročena manja materijalna šteta. Sve goste evakuirali smo na vrijeme, a veliki dio njih već se vratio u svoj smještaj nakon što su stručnjaci i institucije za to dale zeleno svjetlo. Također, gostima smo ponudili svu infrastrukturnu, logističku i zdravstvenu pomoć no srećom nije bilo potrebe za istom', rekla je Petra Jurlina, predsjednica uprave Apartmana Medena d.d.

Jurlina dodaje kako je cjelokupno tehničko osoblje Apartmana Medena u visokoj pripravnosti te iz minute u minutu slijedi naputke stručnih službi. Zahvalila se vatrogascima koji su izuzetnom brzinom, organizacijom i umirujućim pristupom ugasili najveći ovogodišnji sezonski požar, kao i civilnoj zaštiti te predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije.

Jurlina je istaknula kako cijeli kompleks Medena svake godine provodi protupožarne vježbe, raspolaže infrastrukturom i posjeduje sve ateste za izvanredne situacije. Dodala je i kako postoje snažne indicije da je požar podmetnut te da policija i istražitelji već provode intenzivne aktivnosti u cilju pronalaženja počinitelja.