tržište kapitala

Burza potonula u minus, prometi siromašni

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u utorak je svjedočilo negativnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je skromna likvidnost dodatno oslabila.

Indeks CROBEX se, nakon dva uzastopna dana rasta, vratio u negativan teritorij, s padom od 0,4 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,3 posto. Svi sektorski indeksi su zaključili u minusu, a najviše je izgubio indeks prehrambenog sektora, koji je potonuo 3,8 posto.

Likvidnost je ostala i dalje niska, te je svega protrgovano nešto manje od pet milijuna kuna, a samo jedno izdanje je uspjelo premašiti milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 1,5 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno. Druge po likvidnosti su bile dionice Ericsson Nikole Tesle, s prometom od 526 tisuća kuna te rastom cijene od tri posto, čime su pokupile titulu dobitnika dana.

Uz dionice Ericssona, dobre izvedbe su imale i dionice AD Plastika i Podravka, koje su ojačale 0,3 posto. S druge strane, najviše su izgubile dionice Končar Elektroindustrije, čija je cijena potonula 3,2 posto, a slijede ih dionice Đure Đakovića i Optima Telekoma, s padom cijena od 2,7 posto i 2,4 posto.

Dobitnik dana Ericsson Nikola Tesla +3,00% 1.030,00

Gubitnik dana Končar -3,23% 600,00

CROBEX -0,36% 1.767,47

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.