unosan biznis

Dobra godina za Agroproteinku: Evo koliko će na ime dividende dobiti Grlić Radman

27.05.2024 u 12:50

Bionic
Reading

Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka Agroproteinka, čiji je suvlasnik ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman, lani je ostvarila prihode od 27 milijuna eura uz 3,85 milijuna eura dobiti

U kompaniji je lani, prema podacima Poslovne Hrvatske, radilo 127 ljudi uz prosječnu neto plaću od 1704 eura.

Agroproteinka iz Sesveta u vlasništvu je obitelji ministra Grlića Radmana. Njegov brat Ivica te sestra Irena Bubalo drže po 20,56 posto dionica, tj. 61,8 posto, dok je najveći pojedinačni dioničar Branko Ivković s 25,5 posto vlasništva.

Tvrtka bi na glavnoj skupštini u lipnju trebala odlučivati o upotrebi lanjske dobiti. Prema prijedlogu, 565.000 zadržat će za sebe dok će 3,24 milijuna eura isplatiti dioničarima kao dividendu.

To znači da bi ministar Grlić Radman na ime 20,56 posto vlasništva trebao staviti u džep oko 666.000 eura.

Gordan Grlić Radman Izvor: Cropix / Autor: Lucija Ocko

Lani ga je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo zbog Agroproteinke jer u imovinsku karticu nije unio podatke o isplaćenim dividendama iz više tvrtki, zbog čega je morao platiti zakonski maksimalan iznos od ukupno 5300 eura.

'Četiri godini niti u jednoj imovinskoj kartici Grlić Radman nije naveo dohotke od kapitala, iako mu je 2019. Povjerenstvo dalo mišljenje da može primati dividende i izričito ukazalo na to da je dužan prikazati to u imovinskoj kartici. Unatoč tome, on to nije učinio', kazala je tada članica Povjerenstva Ines Pavlačić.

sve osim nogometa

Učitavanje...