crobex u zelenom

Dva milijunaša u trgovanju na burzi

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je jučer imalo mješovite izvedbe dioničkih indeksa, pri čemu su CROBEX i CROBEX10 zaključili dan na suprotnim stranama. CROBEX je ojačao 0,3 posto i time prekinuo petodnevnu seriju pada, dok je uži blue-chip indeks CROBEX10 dan zaključio 0,3 posto u crvenom. Likvidnost je ojačala u odnosu na dan ranije, te je protrgovano oko 9,2 milijuna kuna, s time da je sav promet ostvaren u redovnom trgovanju

Dva su milijunaša bila u redovnom trgovanju, pri čemu je najlikvidnija bila dionica Podravke sa 2,4 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 0,4 posto. Nešto iznad milijun kuna prometa je prikupila dionica Hotela Maestral, te pri tome ojačala 0,7 posto.

Po prometu vrijedi izdvojiti i dionicu Atlantic Grupe, koja je zabilježila skok cijene od 3,9 posto, pri 916 tisuća kuna prometa. Dobitnike su opet predvodile Agrokorove tvrtke kćeri, gdje su Vupik, Jamnica i Ledo upisali cjenovne dobitke od 25,6 posto, 13,6 posto i 6,4 posto.

Pogotovo impresivna je izvedba Vupika koji je u dva dana skočio 60 posto, iako na skromnom prometu. Dobru izvedbu su imale i dionice Zagrebačke burze sa skokom cijene od 13,9 posto, vjerojatno potaknute nešto boljim prometom na burzi u zadnjih nekoliko dana.

Na strani gubitnika Luka Rijeka je zabilježila pad cijene od 4,6 posto, a slijede ju dionice Jadroplova i Vira koje su oslabile 2,3 posto i 1,8 posto.

Dobitnik dana  Vupik   +25,63%  4,02

Gubitnik dana  Luka Rijeka   -4,64%  45,20

CROBEX    +0,26%   1871,98

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.