otkaz radnicima i prodaja pogona

IKEA u potpunosti napušta Rusiju

15.06.2022 u 14:53

Bionic
Reading

Švedska tvrtka IKEA u potpunosti napušta Rusiju, izvijestilo je nekoliko ruskih medija. Otpustit će zaposlenike, a drugom vlasniku prodati sva četiri pogona tvrtke u Lenjingradskoj, Kirovskoj i Novgorodskoj oblasti

'Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci situacija s poslovnim procesima i lancima opskrbe diljem svijeta naglo se pogoršala. Zbog toga ne vidimo mogućnost nastavka prodaje u bliskoj budućnosti. Maloprodajno poslovanje IKEA-e u Rusiji i dalje je u zastoju. Ova odluka podrazumijeva optimizaciju, što će utjecati i na mnoge zaposlenike. Odluka je teška, ali smatramo da je neophodna', priopćili su iz tvrtke.

Izvijestili su i da uprava IKEA-e trenutno održava online sastanke sa svojim osobljem koje čini oko 20.000 ljudi.

IKEA je obustavila svoje aktivnosti u Rusiji nakon invazije na Ukrajinu, ali su nastavili s isplatama plaća radnicima i prodajom na tržištima. Međutim sada odustaju i od te prakse.

Tvrtka je upozorila da će organizirati prodaju kućanskih potrepština u skladištima kao dio podrške poslovnim procesima. Datumi će biti naknadno objavljeni na službenim stranicama. Ranije su IKEA trgovine u Rusiji otvarale odjele za zamjenu i povrat.