KARLOVAČKA BANKA

Kirurg Paladino dao ostavku, žele Darija Šimića za nadzor

12.04.2013 u 14:56

Bionic
Reading

Nakon ovotjednih uhićenja čelnika Karlovačke banke, četiri člana NO-a banke, među kojima je i poznati neurokirurg Josip Paladino, podnijela su ostavku, a među predloženim novim članovima našao se bivši nogometaš i manjinski dioničar Dario Šimić

Glavna skupština banke održat će se 23. svibnja, danas je objavljeno na Burzi. Na dnevnom redu naći će se ostavke članova Nadzornog odbora, izbor novih članova i odluka o pokrivanju gubitaka. Akumulirani trogodišnji gubitak iznosi 115,7 milijuna kuna i pokrit će se dijelom iz kapitalne dobiti (31,2 milijuna kuna) te smanjenjem temeljnog kapitala sa 170,1 milijuna kuna na 85,6 milijuna kuna. Nakon toga upisat će 20 milijuna kuna novih dionica, na način da se iz dokapitalizacije isključe mali dioničari. Na taj bi se način trebao ojačati kapital i stabilizirati poslovanje.

U obavijesti se navodi kako su članovi Nadzornog odbora Danijel Žamboki, Josip Paladino, Goran Vukšić, Ivica Horvat podnijeli ostavke pa im prestaje mandat s danom izbora novih članova.

Među predloženim novim članovima Nadzornog odbora našlo se i ime nogometaša Darija Šimića, koji drži udjel u banci od oko pet posto. Ostali predloženi članovi su Ranko Predović, Vedrana Pavelić i Danijel Žamboki.

Bez obzira na jučerašnje uhićenje, Uprava i Nadzorni odbor predlažu razrješnicu Sandiju Šoli što znači da se odobrava način na koji je kao predsjednik uprave vodio banku u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2012. Razrješnicu su dobili i svi nadzornici.