IZRAZILI POTPORU

Petrol se oglasio nakon Vladine odluke o povećanju marži na gorivo

13.08.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Grupa Petrol izrazila je potporu Vladi Republike Hrvatske za današnju odluku o povećanju najviše dopuštene marže na gorivo za tri centa po litri, priopćili su iz te grupe. 'Ova odluka, donesena u kontekstu pada cijena nafte na globalnom tržištu, predstavlja značajan korak prema stabilizaciji tržišta i poticanju daljnjih ulaganja u hrvatski energetski sektor', navode u priopćenju

'Tijekom najveće energetske krize, Vlada Republike Hrvatske pokazala je iznimnu odgovornost i brigu za građane i gospodarstvo, održavajući niske marže na gorivo kako bi se ublažila financijska opterećenja. U trenutnim uvjetima, povećanje marži omogućuje trgovcima naftnim derivatima, uključujući Petrol, da usmjere dodatna sredstva u projekte koji podržavaju energetsku tranziciju i gospodarski rast. Grupa Petrol naglašava da će povećanje marži biti provedeno uz maksimalnu transparentnost, čime se doprinosi poboljšanju kvalitete usluga i podršci lokalnoj zajednici bez negativnih posljedica za potrošače.

Grupa Petrol zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske, osobito premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Anti Šušnjaru, za njihovu stratešku podršku. Ova odluka o prilagodbi marži doprinosi stabilizaciji cijena goriva i omogućava nastavak ključnih ulaganja u energetski sektor. Time se osiguravaju dugoročne koristi za gospodarstvo i okoliš. Grupa Petrol ostaje predana suradnji s Vladom RH i svim relevantnim dionicima u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja', priopćili su iz Petrola.