LINIĆEVA OČEKIVANJA

'Pregovori s MOL-om bit će teški'

11.07.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Idućega tjedna Vlada, prema pisanju Poslovnog dnevnika, konačno namjerava raspustiti stari pregovarački tim Hrvatske s mađarskim MOL-om za izmjene dioničarskoga ugovora za INA-u te će konačno imenovati novi tim pregovarača. O tome što očekuje od pregovora s MOL-om, jutros je u Saboru novinarima otkrio i ministar financija Slavko Linić, koji ipak neće sjediti u pregovaračkom timu

'Pa, pod broj jedan, želim čuti kako će se uopće postaviti načela za pregovore, ali evidentno, ako govorimo o Vladi, njezin je uvijek interes izmjena dioničarskog ugovora i vratiti se na početak, a to je ulaganje u naftna i plinska polja, ulaganje u dvije rafinerije. I, naravno, najteži dio pregovora uvijek će biti plinski biznis koji je nanio enormnu štetu i još uvijek ne znamo što će biti s tim, što je na neki način vezano i uz presudu Sanaderu. Očekujem da će razgovori biti vrlo teški, ali pregovori moraju dati odgovore na ta pitanja', kazao je Linić novinarima u Saboru.

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, u pregovaračkom timu sjedit će ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, a uz to savjete bi im trebali davati član Uprave INA-e Davor Mayer te savjetnik premijera Zorana Milanovića i predsjednik Nadzornog odbora INA-e Siniša Petrović.

Sam Linić, kako je priznao novinarima, neće sjediti u pregovaračkom timu.

Novinari su iskoristili priliku pa su Linića priupitali i treba li raspisati europski uhidbeni nalog za čelnika MOL-a Zsolta Tamasa Hernadija

'To me najmanje zanima, to je posao DORH-a i pravosuđa. Ne bi to trebao biti posao ministra kako procesuirati one koji su interesantni za hrvatsko pravosuđe', rekao je Linić.