ne staju

Studenac se širi van granica Hrvatske, kupili trgovački lanac s 31 dućanom

16.07.2024 u 11:25

Bionic
Reading

Studenac, najbrže rastući maloprodajni lanac u Hrvatskoj u posljednjih pet godina i lanac s najvećim brojem prodavaonica, namjerava pridružiti slovenski maloprodajni lanac Kea svojoj mreži

Ugovor o kupoprodaji između Studenca i sadašnjeg vlasnika lanca Kea već je potpisan te se za zaključenje transakcije čeka odobrenje Slovenske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Slovenski maloprodajni lanac Kea, sa sjedištem u gradu Šentjuru, u svojoj mreži broji 31 trgovinu na području Celja, Maribora, Prekmurja i Primorja. Prosječna veličina trgovine iznosi 250 četvornih metara. U 2023. godini, Kea je ostvarila prihod od gotovo 50 milijuna eura.

'Iz uspješne obiteljske tvrtke u Omišu Studenac je izrastao u najbrže rastući maloprodajni trgovački lanac u Hrvatskoj. Osim što na jedinstven način stvaramo jednu od najimpresivnijih poslovnih priča u Hrvatskoj, od danas možemo reći i da gradimo budućnost maloprodaje u regiji. Najnovija akvizicija za našu kompaniju, koja već danas zapošljava preko šest tisuća zaposlenika, znači još svjetliju budućnost. Širenjem na slovensko tržište potvrđujemo svoju predanost kontinuiranom rastu i razvoju pridonoseći dobrobiti lokalnim zajednicama u obje zemlje. Preuzimanje lanca Kea nije samo dokaz naše snage i iskorištavanja potencijala za rast, već i odlučnosti da postanemo vodeći maloprodajni lanac u regiji', izjavio je Dragan Baškarad, član Uprave Studenca za operativne poslove.'

'Trenutno smo u završnim fazama realizacije dvaju velikih procesa kojima širimo svoju mrežu - preuzimanja lanca Decentia, koje će ojačati naš status u Zagrebu, i preuzimanje lanca Kea, s kojim započinjemo širenje na međunarodno tržište. Naš sljedeći i najvažniji korak bit će uspješna integracija ovih lanaca u Studenac, s posebnim naglaskom na naše nove i postojeće zaposlenike, odnosno one kojima dugujemo uspjeh i današnju poziciju naše kompanije. Bogato iskustvo u ovim procesima olakšat će nam tranzicijsko razdoblje koje očekujemo i omogućiti uspješan početak našeg zajedničkog puta', zaključio je Andrija Topić, član Uprave Studenca za akvizicije i integracije.

Realizacijom osam značajnih akvizicija, Studenac je od 2018. do kraja 2023. godine obogatio svoju mrežu s preko 650 prodavaonica diljem Hrvatske.  Provedbom jedinstvene strategije rasta, Studenac je više nego utrostručio broj prodavaonica od 2018. godine te je danas najveći trgovački lanac po veličini prodajne mreže u Hrvatskoj.