velika gorica

Studenac iduće godine otvara veliki distribucijski centar, evo koliko će ljudi zaposliti

18.06.2024 u 12:38

Bionic
Reading

Trgovački lanac Studenac u drugom kvartalu iduće godine planira otvoriti novi distribucijski centar na površini većoj od 36 tisuća četvornih metara u Velikoj Gorici, u kojem će se zaposliti oko 500 novih djelatnika, izvijestili su u utorak iz te tvrtke

Studenac trenutno upravlja središnjim distribucijskim centrom u Dugopolju te regionalnim skladištima u Zadru, Dubrovniku, Pazinu, Zagrebu i Kutini.

"Izgradnja novog distribucijskog centra čije otvaranje planiramo u drugom kvartalu 2025. godine još je jedan značajni iskorak u našem poslovanju. Dobro optimiziran opskrbni lanac jedna je od konkurentskih prednosti Studenca i na njoj ćemo temeljiti daljnji razvoj naše mreže susjedskih trgovina“, istaknuo je predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk.

Objekt će biti opremljen novim sustavom upravljanja skladištem (WMS) koji će integrirati sve operacije te automatskim sustavom nadopune koji će optimizirati razinu zaliha u cijeloj mreži. Također, uključivat će ekološki prihvatljiva rješenja, poput sveobuhvatnog sustava upravljanja otpadom i solarnih panela na krovu, navode iz Studenca.

Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Log Expert i uz podršku konzultantske kuće Graphene Partners, specijalizirane za savjetovanje u upravljanju lancem opskrbe.

Iz Studenca u priopćenju podsjećaju kako su u proteklih šest godina više nego utrostručili svoju mrežu trgovina, šireći se diljem Hrvatske organski, odnosno otvaranjem novih vlastitih trgovina, te preuzimanjem i integracijom lokalnih i regionalnih trgovačkih lanaca. Dugoročna strategija kompanije, kako su istaknuli, usmjerena je na dodatno povećanje tržišnog udjela i jačanje pozicije najbrže rastućeg trgovačkog lanca kroz nastavak širenja mreže trgovina, ulaganje u postojeću te kontinuirane inovacije.

Studenac je maloprodajni lanac osnovan 1991. godine u Omišu, a od 2018. je u vlasništvu fonda kojim upravlja tvrtka Enterprise Investors, jedan od najvećih investicijskih fondova privatnog kapitala u Srednjoj i Istočnoj Europi. U proteklih šest godina, tvrtka je proširila svoju mrežu za više od 1.000 trgovina, zaključivši osam značajnih akvizicija koje su rezultirale preuzimanjem preko 650 trgovina te otvorivši gotovo 400 trgovina organskim rastom.

Do kraja 2023., tvrtka je upravljala s više od 1.250 trgovina diljem Hrvatske i zapošljavala preko 6.000 djelatnika. Studenac je tako učvrstio svoju prisutnost u lokalnim zajednicama, od urbanih centara poput Zagreba i Splita do ruralnih regija s nižom gustoćom stanovništva.

sve osim nogometa

Učitavanje...