POTVRDA IZ ŠKVERA

Svim radnicima Brodosplita otpremnine bez oporezivanja

25.07.2013 u 19:05

Bionic
Reading

Iz Brodosplita javljaju da su dobili službenu potvrdu da 'svi radnici koji su u odobrenom programu zbrinjavanja imaju pravo na isplatu otpremnine bez oporezivanja', dakle uključivo i one radnike kojima će biti ponuđen posao u tvrtki i povezanim poduzećima u kojima su dobili otkaz

Na taj način je razriješena dilema koja se zadnjih dana pojavila u javnosti o tome trebaju li se ili ne oporezivati otpremnine onim radnicima koji će dobiti nove ugovore o radu, odnosno onim radnicima koji će se vratiti na posao.

'Ovom prilikom možemo najaviti: 26. srpnja direktori Brodosplita i povezanih tvrtki radnicima će priopćiti kome će biti ponuđen novi ugovor u radu za Brodosplit i za povezane tvrtke, a radi se o preko 2.000 ljudi. Potrebno je naglasiti i kako je, osim tih radnika, još 500 sada zaposlenih zadovoljilo sve stručne i radne kriterije, ali da za njih trenutno nema potrebe.

Čim se pojavi potreba u škveru, a projekcije govore kako će se to dogoditi u tijeku iduće godine, tim će se radnicima tada ponuditi posao u prioritetu', stoji u priopćenju iz Brodosplita.

Također navode da se svi radnici Brodosplita kojima neće biti ponuđen novi ugovor o radu, odnosno oni za kojima trenutno ne postoji potreba, mogu javiti u Mobilni centar Zavoda za zapošljavanje koji radi u Brodosplitu, gdje će dobiti sve potrebne savjete o tome kako ostvariti svoja prava na Zavodu za zapošljavanje te će biti informirani i o eventualnim budućim potrebama Brodosplita za njihovim radnim vještinama ili o mogućnostima samozapošljavanja.