UTJECAJ NA INDUSTRIJE

Zbog nestašice vitamina B u Europi staje proizvodnja u Hellovoj tvornici

16.10.2024 u 11:37

Bionic
Reading

Zbog aktualne nestašice vitamina B u Europi, HELL ENERGY Hungary Ltd. će od 17. listopada privremeno obustaviti proizvodnju HELL energetskih napitaka koji sadrže B-vitamine, priopćili su iz tvrtke. Procjenjuje se da će obustava trajati oko dva do tri tjedna

Europska nestašica vitamina B, o kojoj se izvještava u europskim medijima, značajno utječe na industrije poput farmaceutske i prehrambene. Naime, B-vitamini neophodni su za mnoge procese pa tako, primjerice, B12 podržava normalnu imunološku funkciju i pomaže u smanjenju umora.

'Kao odgovor na ovu situaciju, prisiljeni smo privremeno pauzirati proizvodnju naših energetskih napitaka HELL od 17. listopada 2024. Poduzimamo sve korake kako bismo minimizirali trajanje ovog prekida i smanjili njegov utjecaj na naše partnere i kupce. Napominjemo da se obustava proizvodnje odnosi samo na energetska pića HELL, dok ostatak našeg portfelja – uključujući Ice Coffee, XIXO i FloeWater – ostaje u potpunosti dostupan.

Budući da ova nestašica utječe na širok raspon industrija diljem Europe, aktivno radimo s našim dobavljačima i međunarodnim partnerima kako bismo riješili problem što je brže moguće. Cijenimo razumijevanje i podršku naših partnera i kupaca tijekom ovog izazovnog razdoblja', priopćili su iz tvrtke.