intenzivna potraga

Htio odložiti ilegalni otpad pa pištoljem zaprijetio komunalcima

17.07.2024 u 11:38

Bionic
Reading

Zagrebačka policija prijavila je 44-godišnjaka koji je krajem lipnja u Šenoinoj ulici u Mičevcu pištoljem zaprijetio dvjema zaposlenicima tvrtke za pružanje komunalnih usluga, a sve kako bi ih spriječio u obavljanju njihove djelatnosti

Kako je priopćila Policijska uprava zagrebačka (PUZ), 44-godišnjaka se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

U policiji sumnjaju da je 26-godišnjak, 26. lipnja oko 17,30 sati, verbalno prijetio 60-godišnjem i 34-godišnjoj zaposlenici velikogoričke tvrtke za pružanje komunalnih usluga i to nakon što su oni u Mičevcu uočili teretno vozilo s građevinskim otpadom i pokušali provjeriti dokumentaciju sa svrhom suzbijanja odlaganja ilegalnog otpada.

Policija ističe da je 44-godišnjak nekoliko puta verbalno, a potom i pištoljem zaprijetio komunalcima, nakon čega se udaljio. Nakon saznanja policije o događaju, kroz kriminalističko istraživanje intenzivno se tragalo za osumnjičenikom koji je naknadno pronađen, a pretragom na adresi stanovanja oružje nije pronađeno, dodaje PUZ.

Osumnjičeni 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici te se kriminalističko istraživanje nastavlja.