napravio kaos

Bratić gruzijskog reperezentativca osuđen zbog šverca migranata: Režirao filmsku potjeru

16.07.2024 u 14:59

Bionic
Reading

Sedam godina zatvora dobio je 55-godišnji Gruzijac zbog više kaznenih djela koje je počinio u Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama. Sudilo mu se zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, krivotvorenja isprave i kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu

Bezhan Kvaratskheli sudjelovao je filmskoj potjeri policije koja se dogodila 30. siječnj na autocesti i prometnicama u Brodsko-posavskoj županiji. Policija ga je tada pokušala spriječiti u krijumčarenju migranata.

Pred sudskim vijećem policijski službenici su na raspravi detaljno su opisali tijeko događaja. Na njihove iskaze, optuženi Gruzijac koji je, prema neslužbenim navodima portala SB online, bratić kapetana gruzijske nogometne reprezentacije, nije imao gotovo nikakve primjedbe.

Gruzijac je, naime, s autoceste A3 sišao na naplatnim kućicama Lužani i nastavio obijesnom vožnjom, a u nekim mjestima vozio je brže od 200 kilometara na sat.

Kada je uvidio da mu policija za vratom skrenuo je u šumski predio i pokušao je pobjeći u čemu nije uspio jer su ga ulovili policijski službenici nakon kraćeg vremena.