policija u akciji

Kod Slunja pala dvojica krijumčara migranata

02.10.2024 u 09:42

Bionic
Reading

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija spriječili su još jedan slučaj krijumčarenja migranata na području PU karlovačke, priopćili su iz policije

Zbog sumnje da se u vozilu nezakonito prevoze migranti, jučer 1. listopada rano ujutro, na području grada Slunja, zaustavili su osobno vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao 22-godišnjak, a kao suvozač je zatečen 20-godišnjak, oboje srpski državljani.

U vozilu su prevozili strane državljane za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu. Provedenim kriminalističkim istraživanjima nad osumnjičenim muškarcima koji su zatečeni u nezakonitom prijevozu migranata, utvrđeno je da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, u zakonskom roku predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.