odlučio sud

Novi obrat: Albanka koja je u prometnoj nesreći ubila brata i sestru ponovno na slobodi

24.07.2024 u 17:00

Bionic
Reading

Nakon što su mediji jučer izvijestili da Albanka Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru jer je Županijski sud u Dubrovniku poništio odluku Općinskog suda, danas je stigla vijest da je Općinski sud ponovno donio odluku da se Ymeri može braniti sa slobode

Općinski sud u Dubrovniku ponovno je donio odluku o puštanju Albanke Klevise Ymeri da se brani sa slobode, objavio je u srijedu Dubrovački dnevniik. Odluku prema kojoj se Ymeri mogla braniti sa slobode uz jamčevinu od 70.000 eura, oduzimanje putovnice i mjere opreza Općinski je sud donio već prije, no tu je odluku Županijski sud poništio i vratio na ponovno odlučivanje, a sada je Općinski sud ponovno donio odluku da se Ymeri može braniti sa slobode. I na tu je odluku moguća žalba.

Podsjetimo, Ymeri je 9. travnja skrivila prometnu nesreću na Jadranskoj magistrali u Ratacu nadomak Dubrovnika, kada je vozilom slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao Stjepan Đerek.

Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno su nastradali brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek, dok je Ymeri zadobila lakše tjelesne ozljede, priopćila je tada PU dubrovačko-neretvanska. Ymeri je 11. travnja puštena iz bolnice i uhićena, a 12. travnja je premještena u istražni zatvor. Očevidom je utvrđeno da je Ymeri vozila znatno brže no što je dozvoljeno na toj dionici ceste, a i njen je automobil bio znatno veći od onoga kojim su putovali brat i sestra, što je doprinijelo tragediji.