u 72. godini

Preminuo Bruno Zorica Zulu, legendarni ratni zapovjednik

24.01.2024 u 11:33

Bionic
Reading

U 72. godini danas je preminuo Bruno Zorica Zulu (rođen 1952.), ratni zapovjednik Bojne Frankopan, po mnogima jedan od najkarizmatičnijih ratnika iz Domovinskog rata

Zbog svog iskustva iz Legije stranaca sudjelovao je u stvaranju specijalnih postrojbi HV-a, a tijekom Domovinskog rata borio se na brojnim bojištima širom Hrvatske. Zorica je umirovljen 1998., od kada je živio u rodnom Ivanić Gradu, piše Večernji list.

'Kao otac vodio si nas kroz najveće oluje, siguran u konačnu pobjedu. Prvi si nosio križ kako bi nas ponosnim stazama naših predaka doveo časno i uzdignute glave na sam oltar domovine. Danas u 5 sati nisi nas napustio, jer ti nikada nisi napuštao svoje dečke, kako si nas zvao – sinove. Danas mi imamo najjačeg anđela čuvara na nebu', piše u objavi na stranici Bojne Frankopan na Facebooku, kojom su se bivši pripadnici te postrojbe oprostili od svog zapovjednika.

Bruno Zorica Zulu Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Prema najavama, sahrana Brune Zorice uz visoke vojne počasti održat će se u subotu 27. siječnja u 14 sati na gradskom groblju u Ivanić Gradu.

'Obitelji i suborcima iskrena sućut i počivao u miru Božjem. Neka ti je laka hrvatska gruda, za koju si se borio do zadnjeg dana svoga života', piše u objavi Bojne Frankopan na Facebooku.