kombi sletio s ceste

Strava u Brnazama, četvero poginulih, liječnici se bore za živote ozlijeđenih

16.05.2024 u 08:13

Bionic
Reading

Četiri su osobe poginule u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 7 sati u mjestu Brnaze kod Sinja, a pet ih je ozlijeđeno te su prevezeni u KBC Split. Četvero od njih imaju teške ozljede i liječnici bore za njihove živote

Policija je o događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo koje na mjestu nesreće rukovodi očevidom. Zbog očevida promet se na tom dijelu ceste odvija krajnje otežano. Kako se neslužbeno doznaje, u osobnom automobilu marke Audi karavan mađarskih registracija među četiri poginule osobe bilo je i dijete, a pet preostalih ozlijeđenih osoba je vozilima Hitne medicinske pomoći iz Sinja, Trilja, Solina i Splita prevezeno u splitsku bolnicu na daljnju obradu.

Policija je i službeno potvrdila kako je riječ o migrantima. U automobilu su bježali od policije koja ih je pokušala zaustaviti još u Trilju, no prilikom bijega su se vozilom zabili u zid trafostanice. Za volanom automobila je bio Mađar. Za sada nije poznato je li vozać među poginulima.

Prometna nesreća kod Brnaza Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U splitskoj bolnici Hina doznaje da je među pet ozlijeđenih i jedno dijete koje je zajedno s troje suputnika, u sudaru zadobilo teške i po život opasne tjelesne ozljede. Svi teško ozlijeđeni trenutno su na operacijskim stolovima, a u bolnicu bi uskoro trebao doći i prevoditelj za arapski jezik. Peti putnik je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama. Svi su strani državljani.