OSTAO BEZ IČEG

Bivši milijunaš sad živi na račun roditelja

19.03.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Kad je Britanac Roger Griffiths osvojio gotovo dva milijuna funti na nacionalnoj lutriji, mislio je da su on i njegova obitelj osigurani do kraja života. No nije računao s tim da se sve može okrenuti u sekundi

Obitelj Griffiths je nakon dobitka na lotu 2005. godine živjela u luksuznoj kući, Roger je vozio Porsche, odlazili su na luksuzne odmore, a dvoje djece upisali su u privatnu školu koja stoji 10.000 funti godišnje. Danas Griffiths ima samo sedam funti na bankovnom računu, prenosi Daily Mail.

42-godišnjaku se osim financijske situacije raspao i 14-godišnji brak te nije imao izbora nego se vratiti roditeljima i pokušati prodati nekretnine koje je kupio. 'Imao sam sve, sad nemam ništa. Neugodno mi je to priznati, ali nisam bio dovoljno pametan da iskoristim taj dobitak. Pokušavam ostati na nogama, ali ostajem bez ideja. Da nemam roditelje koji mi pomažu, bio bih u velikim problemima', rekao je Roger i dodao: 'Uživao sam u bogatstvu. Bilo je trenutaka kad uopće ne bih ni pogledao cijenu na nekom proizvodu, i to je bilo glupo, ali uživao sam u tome.'


Griffiths je radio kao informatičar kad je na lotu osvojio 1,8 milijuna funti, dovoljno da samo na kamatama mjesečno zarađuje 340 funti. On i njegova supruga Lara kupili su salon za ljepotu kako bi si osigurali sigurni prihod, a nekretninama i dionicama namjeravali su udvostručiti bogatstvo. Živjeli su u kući vrijednoj 670.000 funti, a na odmor su odlazili u New York, Dubai i Monaco, kupovali šampanjac na sanduke i tulumarili s poznatim osobama, primjerice članovima benda Take That.

No život iz snova počeo se raspadati kad ih je udarila financijska kriza 2007. Nakon golemih gubitaka oslonili su se na novac koji je trebao biti ušteđevina. Zajedno s financijskim problemima pojavili su se i problemi među njima pa su se na koncu razveli. Supruga je s djecom ostala u njihovom prvotnom domu u Wetherbyju, u blizini Leedsa, a Roger se odselio u kuću u Harrogate te se danas oslanja na pomoć roditelja i nudi usluge savjetnika za zapošljavanje. 'Kad se sjetim dobitka na lotu, to je zbilja bio dvosjekli mač', zaključio je Roger.