vrhunski jazz

Anat Cohen Quartetinho gostuje u Zagrebu i Puli

02.10.2024 u 17:08

Bionic
Reading

Anat Cohen Quartetinho otvara 6. Backstage Live Pula Festival 28.listopada u INK Pula, a dva dana ranije nastupa u Histrionskom domu u sklopu 15. Zagreb Jazz Festivala! Koncerti počinju u 20 sati

Anat Cohen, karizmatična klarnetistica, saksofonistica, flautistica i skladateljica nominirana za Grammy, nastupit će s kvartetom kojeg je okupila pod nazivom Anat Cohen Quartetinho: Anat Cohen – klarinet i bas klarinet, Vitor Goncalves – klavir, harmonika, klavijature, Tal Mashiach – kontrabas, gitara James Shipp – vibrafon, udaraljke. Quartetinho je i naziv hvaljenog albuma iz 2022. godine.Već godinama kritičari i čitatelji uglednih stručnih časopisa i članovi jazz udruga proglašavaju ju najboljom u kategoriji jazz klarinetista.

Anat Cohen Quartetinho Izvor: Društvene mreže / Autor: Anat Cohen Quartetinho

Emmet Cohen  u Zagrebu i Puli

U sklopu 6. Backstage Live Pula Festivala, nastupit će i jedan od najboljih jazz pijanista, nagrađivani pijanist i skladatelj Emmet Cohen s trijom. Nova zvijezda jazza, dinamičan glazbenik s trijom nastupa 20. prosinca u 20 sati u INK Pula, ali i 18. prosinca u zagrebačkom Kinu SC, u sklopu 15. Zagreb Jazz Festivala. Na pozornici će mu se pridružiti Philip Norris te Kyle Poole. Nakon niza prvih mjesta za jazz pijanista u usponu karijere, Emmet Cohen je dio elitnog društva svjetskih jazz majstora. Svaka njegova izvedba je drukčijeg karaktera: stride, blues, bebop, latino, klasika...

Emmet Cohen Trio Izvor: Društvene mreže / Autor: Emmet Cohen Trio

Nicole Zuraitis u Puli

Američka jazz pjevačica Nicole Zuraitis zatvara 6. Backstage Live Pula Festival 28. travnja 2025. godine u INK Pula. Sa svojim šestim albumom „How Love Begins“, osvojila je GRAMMY za najbolji jazz vokalni album 2024. Redovito surađuje s renomiranim glazbenicima i predaje na više glazbenih institucija. INK i Backstage Live Pula Festival uručili donaciju Dječjem domu Ruža Petrović i najavili 6. izdanje jazz ciklusa u Puli.

Nicole Zuraitis Izvor: Društvene mreže / Autor: Nicole Zuraitis

Donacija za domu Ruža Petrović

Prilikom najave 6. Backstage Live Pula Festivala, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula, Gordana Jeromela Kaić i organizator Backstage Live Festivala, Dražen Kokanović, uručili su ravnateljici Dječjeg doma Ruža Petrović, Davorki Belošević, donaciju u iznosu od 2681 eura za police životnog osiguranja djece smještene u Domu.

“Do sada je više od 6000 posjetitelja prisustvovalo jazz koncertima u sklopu programa Backstage Live Pula Festivala u INK-u. Povodom jubilarnog petog izdanja, na prijedlog pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport, Ivane Sokolov, odlučili smo dio prihoda od ulaznica donirati Dječjem domu Ruža Petrović. Naša plemenita misija nastavit će se i u šestom ciklusu koji nas očekuje ove kazališne sezone.” izjavila je ravnateljica INK-a, Gordana Jeromela Kaić.

INK i Backstage Live Pula Festival sredstva su prikupili suorganizacijom petog ciklusa jazz koncerata u Puli s programima Donny McCaslin Quartet, Fred Hersch i Francesca Tandoi Trio, a donirani novac čini 50 posto prihoda prodanih ulaznica po odbitku troškova ticketinga, ZAMP-a i PDV-a.

“Ova inicijativa predstavlja značajan doprinos za našu ustanovu, a donacija će biti iskorištena za dio police životnog osiguranja, budući da sklapamo police u vrijednosti od 10.000 eura za naše korisnike. Taj iznos se mladim osobama isplaćuje u mjesečnim ratama tijekom dvije godine nakon izlaska iz Centra, kako bismo im olakšali prve korake u samostalnom životu.” izjavila je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici ‘Ruža Petrović’, Davorka Belošević.

Organizator Backstage Live Pula Festivala, Dražen Kokanović je istaknuo kako Festival u suradnji s INK, nastavlja svoju humanitarnu misiju - 5 eura od svake prodane ulaznice bit će donirano Dječjem domu Ruža Petrović. Ulaznice za koncerte 6BLP-a osigurajte na www.ink.hr. Ulaznice za koncerte u Zagrebu preko sustava entrio.hr. Koncerti počinju u 20 sati.

Popis preostalih koncerata na 15. Zagreb Jazz Festivalu:

  • 11. 10. Cyrille Aimée Quartet
  • 26. 10. Anat Cohen Quartetinho
  • 30. 10. Gregory Porter – rasprodano!
  • 11. 11. Chief Adjuaha [nekad poznat kao Christian Scott] – odgođen za 2025.
  • 23. 11. Keyon Harrold Quintet 18. 12. Emmet Cohen Trio