'SVE SAME INSINUACIJE'

HAVC odgovorio na Gregorićeve optužbe

05.12.2014 u 16:53

Bionic
Reading

Slijedom optužbi koje je u medijima iznio gospodin Boris Gregorić, Hrvatski audiovizualni centar dostavio je očitovanje Upravnog odbora koje donosimo u cijelosti

Nakon što je Boris Gregorić, jedini protukandidat Hrvoju Hribaru na natječaju za ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), izjavio u četvrtak kako sjednica Upravnog odbora HAVC-a, na kojoj je Hribar 2. prosinca ponovno imenovan na čelno mjesto te institucije, nije bila legalno sazvana, pa on zapravo nije izabran, reagirao je HAVC priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.


'Upravni odbor Hrvatskog audiovizualnog centra odgovorno tvrdi da je postupak izbora ravnatelja proveden zakonito i u skladu s dobrim običajima. Upravni odbor zaprimio je dvije kandidature o kojima smo slobodno odlučivali temeljem uvida u dokumentaciju, a kandidati su pozvani na intervju pred UO. Gospodin Gregorić odbio je pojaviti se na intervjuu u petak 28. studenog i pismeno se očitovao u vezi toga. UO je zatim donio odluku da g. Gregorića pozovemo na razgovor u utorak 2. prosinca. Ni tada se nije pojavio. O pritiscima na Upravni odbor od strane ministrice Zlatar Violić nema govora, a o kontinuiranim pritiscima od strane gospodina Gregorića neka javnost prosudi sama. Njegove su tendenciozne izjave i insinuacije za UO potpuno neprihvatljive', stoji u priopćenju HAVC-a.