TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

'Idealan par' nit' smrdi nit' miriše, ali zašto su svi navalili na Nicole Kidman?

  • 14.09.2024 u 15:01

  • Bionic
    Reading

    Još jedna serija iz rubrike 'bogati i lijepi kriju mračne tajne' začinjena solidnim detektivskim zapletom nije ništa posebno, ali ima zvjezdanu ekipu koja je sve to podigla na razinu fenomena.

    Svi pričaju o novom Netflixovom hitu 'Idealan par' i to je OK. Serija je napravljena upravo tako da bude popularna - slavna imena, visoka produkcija, priča o bogatima i lijepima koji djeluju savršeno, ali kriju mračne tajne, dosta dobro sklepana detektivska priča, detektivi i lokalci kao protuteža prekrasnim bogatašima, fenomenalne lokacije. Mislim, meni se osobno serija nije baš nešto ludo svidjela - onak' mi je, nit' smrdi nit' miriše i hvala Bogu što nema više od 6 epizoda jer nema šanse da bih pogledala i sedmu - ali kužim dopadljivost, sve pet.

    Ono što me, međutim, sad već počinje ozbiljno iritirati jesu beskrajni komentari i zgražavanje nad licem Nicole Kidman. Da, dobro, shvatili smo još prije deset godina da je Kidman imala estetske zahvate koji su joj promijenili fizionomiju, zbog kojih joj je lice rubno nepomično i bla, bla, bla. Ali da sad više ne može proći nijedna serija ili film u kojima glumi a da se to ne stavlja u prvi plan - baš dosadno i naporno. Sad je tu još dodana i Isabelle Adjani, koja, ruku na srce, izgleda jednako bizarno kao i Kidman, ali ajme majko. I jedna i druga još znaju glumit, to je najbitnije. Jest da u ovoj seriji nisu imale baš nešto materijala da bi pokazale sve razine svojeg raspona, ali Bože moj. Dosta više zgražavanja nad izgledom. Nije da polažemo neko pravo na to da njihova lica izgledaju ovako ili onako, stare ili ne stare, a što je najvažnije - nije da smo sad puno bolji i superiorniji zato što mi NISMO radili takve zahvate na faci.

    Idealan par Izvor: Profimedia / Autor: NETFLIX / Planet / Profimedia

    No da se mi vratimo seriji. 'Idealan par' je, uglavnom, priča je o obitelji superuspješne spisateljice Greer Garrison Winbury (Kidman), koja na obiteljskom imanju na otoku Nantucket priprema vjenčanje svojeg sina Benjija (Billy Howle) i njegove zaručnice Amelije (Eve Hewson). Ona američka rehearsal dinner (okupljanje večer prije samog vjenčanja, tehnički nakon probe obreda) prolazi OK, ali onda se te noći dogodi nešto strašno, na obalama Nantucketa pronađeno je tijelo i sve odlazi u vražju mater. Onda kroz šest epizoda gledamo kako lokalni policajac Dan Carter (Michael Beach) i detektivka Nikki Henry (Donna Lynne Champlin, koje se sjećamo kao Paule u seriji 'Luda bivša djevojka') istražuju ubojstvo i sve sudionike u vjenčanju. Policijski dvojac je, po meni, najjači dio serije, detektivska priča i otkrivanje onoga što se dogodilo da bi tijelo isplivalo iz oceana dosta su dobro posloženi, pri čemu cijenim da nije bilo previše lažnih tragova, što me obično iznervira kod krimi-serija, a ostalo je tipično šprancersko preseravanje s plejadom bogataških kretena i njihovih pridruženih jataka.

    Da nije zvijezda kao što su Liev Schreiber, Dakota Fanning i Isabelle Adjani i da nije bilo para da se snime neke genijalne scene, među kojima je meni najbolja špica u kojoj svi plešu kao da sudjeluju u nekakvom bogati & iritantni flash mobu, ovo bi bila relativno nezapažena serija. No i zvjezdani sudionici i raskošna produkcija se računaju pa je ovo jedna lagana bindžerska poslastica da vas utješi zbog završetka ljeta.

    Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u komentarima objavljenima na tportalu pripadaju autoru i ne predstavljaju nužno stavove uredništva tportala.