Pariški centar 104 u sklopu festivala Croatie, la voici u suradnji s časopisom Omnivore pozvao je mladu hrvatsku kuharicu Marinu Gaši iz restorana Konoba Marina u Novigradu da predstavi hrvatsku kuhinju u restoranu Grand Tables. Uz nju je bio i njezin životni partner, sommelier Davor Buršić
Suvremena originalna kuhinja promovirana je uz program hrvatskih kulturnih događanja: vikenda hrvatske glazbe na Radio France 14, 15. i 16. prosinca te otvaranja izložbe Muzeja prekinutih veza 19. prosinca.
U ponedjeljak, 17. prosinca, organizirana je svečana večera posvećena istraživanju i kulinarskoj kreativnosti pod nazivom '100% hrvatsko'.
Tijekom večere Marina Gaši je uz pomoć svojih francuskih kolega pripremila četiri niza jela tako predstavljajući osuvremenjenu inačicu hrvatske gastronomije te je pripremila jedinstvenu tematsku večeru. Francuzi su tako uživali u zelenoj juhi s brancinom, juhi od škampa, polpetama od palamide uz istarska vina koja je odabrao Davor.