SVEČANA VEČERA

Mlada hrvatska kuhinja u Centru 104

24.12.2012 u 10:39

Bionic
Reading

Pariški centar 104 u sklopu festivala Croatie, la voici u suradnji s časopisom Omnivore pozvao je mladu hrvatsku kuharicu Marinu Gaši iz restorana Konoba Marina u Novigradu da predstavi hrvatsku kuhinju u restoranu Grand Tables. Uz nju je bio i njezin životni partner, sommelier Davor Buršić

Suvremena originalna kuhinja promovirana je uz program hrvatskih kulturnih događanja: vikenda hrvatske glazbe na Radio France 14, 15. i 16. prosinca te otvaranja izložbe Muzeja prekinutih veza 19. prosinca.

U ponedjeljak, 17. prosinca, organizirana je svečana večera posvećena istraživanju i kulinarskoj kreativnosti pod nazivom '100% hrvatsko'.

Tijekom večere Marina Gaši je uz pomoć svojih francuskih kolega pripremila četiri niza jela tako predstavljajući osuvremenjenu inačicu hrvatske gastronomije te je pripremila jedinstvenu tematsku večeru. Francuzi su tako uživali u zelenoj juhi s brancinom, juhi od škampa, polpetama od palamide uz istarska vina koja je odabrao Davor.