BRIJUNSKO LJETO

Nakon bosanske Billie Holiday, Shakespeare i Odisej

22.07.2013 u 11:12

Bionic
Reading

Pred prepunim Ljetnim kinom na Velikom Brijunu održana je pjesnička večer pod nazivom 'Sublit Cafe / Vrisak stiha 1913. - 2013. / Melodije Vange i Galeba' okupljajući subverzivne pjesnike iz čitave regije koji su recitirali klasike svjetske revolucionarne poezije i vlastite novije radove

U drugom dijelu programa splitski novinarsko-spisateljski duo Boris Dežulović i Predrag Lucić izveo je program prigodno nazvan 'Melodije Vange i Galeba', nenadmašni hibrid pjesničkog kabareta i sit-down komedije. Osebujni dvojac preko sat vremena nasmijavao je prepuno gledalište.

U subotu (20. 7.) tvrđava Minor na Malom Brijunu ugostila je koncert 'Sevdah u srcu Europe' Amire Medunjanin. Ova poznata umjetnica uspjela je izgraditi vlastiti stil izvođenja tradicijske glazbe dovodeći izvedbe do samog savršenstva.

Novinar Garth Cartwright naziva je 'bosanskom Billie Holiday'. Pored bosanskohercegovačkih sevdalinki, Amira je uz pratnju Boška Jovića i Edvina Hadžića izvela brojne tradicijske pjesme s područja Makedonije i Crne Gore i oduševila prepuno gledalište.

Sljedeće na programu ovogodišnje 13. sezone jesu reprize 'Odiseja' Gorana Stefanovskog, u režiji Aleksandra Popovskog, koji igra od 26. do 28. srpnja u tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

Ovogodišnja premijera 'Shakespearea u Kremlju' Ive Štivičića zakazana je za 3. kolovoza.

Ovaj novi naslov u režiji Lenke Udovički igrat će se, uz pretpremijeru 2. kolovoza, od 4. do 11. kolovoza.