SLATKA UMJETNOST

Od kolača Mondrian do parfea Matisse

07.04.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Kuharica Caitlin Freeman dosjetila se još jednog načina prezentiranja i približavanja suvremene umjetnosti sladokuscima: osmislila je jestiva 'remek djela'

Nova knjiga 'Modern Art Desserts: Recipes for Cakes, Cookies, Confections, and Frozen Treats Based on Iconic Works of Art' uradak je Caitlin Freeman, kuharice koja već nekoliko godina radi u kafiću i restoranu Blue Bottle u sklopu Muzeja moderne umjetnosti u San Franciscu te svoju inspiraciju pronalazi u razgledavanju njihovih izložbi i stalnog postava.

Kasnije transformira pogledana i 'upijena' djela suvremene umjetnosti u jestiva remek djela kulinarstva.

Od parfea inspiriranog Matisseovim uzorcima, preko kolača po uzoru na Mondriana do svadbenih kolačića u stilu slika Fride Kahlo i tople 'Fuller' čokolade, njeni recepti pogađaju ljubitelje umjetnosti u pravu žicu te dodaju magiju umjetnosti izrade deserta.