EVANĐELJE U HNK

Pippo Delbono vraća se u Zagreb

07.03.2016 u 15:28

  • +2

Delbonovo 'Evanđelje' u HNK

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mara Bratoš

Bionic
Reading

Nakon Lausanne, Rima, Modene i Bologne, gdje su izvedbe euforično primljene od publike i medija, predstava Evanđelje Pippa Delbona vraća se na originalnu scenu – onu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, na kojoj će biti izvedeno 9., 10., 11. i 12. ožujka, javljaju iz zagrebačkog HNK.

Predstava je nastala u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta iz Zagreba i Emilia Romagna Teatro Fondazione, koprodukciji sa švicarskim kazalištem Vidy iz Lausanne, Maison de la Culture d’Amiens i belgijskim Théâtre de Liege.

Evanđelje izvode članovi ansambla Drame i Baleta zagrebačkoga HNK: Nina Violić, Alma Prica, Mirta Zečević, Zrinka Cvitešić, Tatjana Hrvačić-Gašparac, Franjo Kuhar, Iva Mihalić, Vlasta Ramljak, Danijela Zobunđija, kao i članovi Orkestra i Zbora Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Osim njih u projektu sudjeluju članovi Kazališne skupine Pippa Delbona.

Riječ je o refleksivnoj autorskoj predstavi koja propituje neke od arhetipskih situacija s kojima se svakodnevno susrećemo, a temeljena na autentičnom senzibilitetu velikog europskog umjetnika Pippa Delbona. Originalnu glazbu skladao je ugledni talijanski kompozitor Enzo Avitabile. Predstava se osvrće na one obespravljene i drugačije, ovaj put u svjetlu aktualnih društvenih problema poput egzodusa čitavih naroda koji, bježeći od ratova, tragaju za skloništem na Starome kontinentu.