NOVI ROMANI

'Tajni život drveća' i 'Knjiga ogledala' noviteti u izdanju Fokusa

11.05.2017 u 14:36

Bionic
Reading

Novi naslovi nakladničke kuće Fokus su 'Knjiga ogledala' autora O.E. Chirovicija, prihološki triler o igrama podsvjesti i svijesti te 'Tajni život drveća' Petera Wohllebena koji će zaintrigirati sve ljubitelje šuma.

'Tajni život drveća' je knjiga nakon koje više nećete niti jedno stablo gledati istim očima,. Šumar Peter Wohlleben je osvijetlio tamu šume i omogućio nam nevjerojatan uvid u taj skriveni svijet. U tumačenju procesa koji se odvijaju pod krošnjama autor se koristi saznanjima prikupljenim tijekom više desetljeća provedenih među stablima, ali i najnovijim znanstvenim spoznajama, stoji u najavi novog Fokusovog izdanja 'Tajni život drveća'. A

Autor Peter Wohlleben rođen je 1964. godine u njemačkom Bonnu. Studirao je šumarstvo i radio kao  državni službenik, sve dok nije odlučio zaboraviti ured i svoja znanja iz područja ekologije primjenjivati i praksi, na terenu, u šumi.

Drugi novi naslov u nakladi Fokusa je roman 'Knjiga ogledala' koju potpisuje autor O.E. Chirovici, vanserijski psihološki triler o igrama podsvjesti i svijesti preveden na čak 37 jezika.

Radnja romana je smještena u New York 2013. godine: književni agent Peter Katz od bivšeg studenta, bliskog ubijenom profesoru prije 25 godina na Princetonu, prima nezavršeni rukopis i nastoji dokučiti njegov završetak. Krije li se u knjizi zapravo priznanje?

Eugen Ovidiu Chirovici karijeru je izgradio u medijima, vodeći nacionalne dnevne novine, a zatim i televijski news kanal. Objavio je više od tisuću članaka u Rumunjskoj i inozemstvu. Ima tri počasna doktorata (iz ekonomije, komunikacijskih znanosti i povijesti) i član je Rumunjske akademije znanosti. Dobio je nekoliko novinarskih nagrada. Živi u Velikoj Britaniji i u New Yorku.