15. Ljetne noći Teatra EXIT

Osvojite ulaznice za predstave 'Od tišine do glazbe' i 'Mala čuda'

01.07.2024 u 14:51

Bionic
Reading

U godini kada slavi 30. obljetnicu rada, održavaju se i jubilarne, 15. Ljetne noći Teatra EXIT, i to u dva dijela. Prvi dio trajat će od 3. srpnja do 3. kolovoza, a drugi od 30. kolovoza do 14. rujna

Većina programa održava se na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, dok se ostatak programa odvija u klimatiziranom prostoru Studija EXIT (Gundulićeva 37/1), a u drugom dijelu Ljetnih noći tri predstave održat će se i u Teatru EXIT (Ilica 208).

Od tišine do glazbe

  • Gostovanje: Teatar Erato
  • Autori: Jure Ivanušič i Marko Vezovišek
  • Dramaturška obrada i prilagodba stihova: Ivan Đuričić
  • Izvode: Ivan Đuričić i Viktor Čižić

Zašto dirigenti žive dulje od drugih ljudi?

Kako je Elizin brat svirao poznatu Beethovenovu skladbu?

I što povezuje Ivu Robića i Mineu?

U jednosatnoj predstavi Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir, glumac Ivan Đuričić i glazbenik Viktor Čižić vode publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom te tematski i žanrovski bogatom nastupu, majstorski prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazza do popa i od narodne glazbe do šansone.

Mala čuda

  • Tekst i režija: Sanja Milardović
  • Izvodi: Sanja Milardović

Mala čuda je tragikomična monodrama glumice Sanje Milardović koja se ovim naslovom publici predstavlja kao autorica teksta, redateljica i glumica. Riječ je o predstavi vrlo slojevitog narativa koji fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane, u kombinaciji s nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana.

Dakle, ovo je priča o ženi u tridesetima. Nazovimo je Ana.

Ana je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela. Ana je uvijek puno osjećala i borila se (ponekad i za dvoje), no od tog trenutka kada je njezin dotadašnji život prekinut, preostalo je samo jedno – naći način za nošenje s nametnutom stvarnošću i disfunkcionalnim svijetom koji je okružuje. Njezin oporavak postepeno se pretvara u nepredvidljivo i bizarno putovanje pri kojemu će, pišući o Flori, neizmjerno mnogo naučiti o sebi.

U jednosatnom putovanju na relaciji unajmljenog stana u koji je Ana uselila tražeći mir, i Florinog svijeta koji počiva na apsurdnim zakonitostima i diskutabilnim izborima, publika ima priliku otkriti je l’ teže biti čovjek ili kit, od kakvih čuda je sazdana svakodnevica sviju nas, što su ideje koje dobivamo i gubimo svakim danom te kako nam one doslovno mogu spasiti život.

Projekt Mala čuda nastavak je platforme mladih autora umjetničke organizacije TeatruM i nastavak produkcije autorskih projekata tvz. ženskih priča i ženskih autorica.

TRAJANJE PREDSTAVE: 60 minuta

Sve predstave u prvom dijelu Ljetnih noći Teatra EXIT (3.7. – 3.8.) počinju u 21 sat, dok u drugom dijelu (30.8. - 14.9.), predstave koje se održavaju u Teatru EXIT i na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak počinju u 20 sati, a izvedbe u Studiju EXIT ostaju, kao i u prvom dijelu, u 21 sat.

U slučaju kiše, predstave koje bi se trebale održati na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, održat će se 30 minuta kasnije od najavljenog termina ili u Teatru EXIT ili u zatvorenom prostoru Centra mladih Ribnjak.

Ulaznice su u prodaji online na www.ulaznice.hr i na mjestima održavanja predstave; u Centru mladih Ribnjak i u Teatru EXIT sat vremena prije početka predstave te u Studiju EXIT, pola sata prije početka predstave.

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za predstave:

  • 12.7. u 21h Od tišine do glazbe – krovna terasa Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1)
  • 14.7. u 21h Mala čuda – Studio EXIT (Gundulićeva 37/1)

Dobitnici će biti objavljeni u ponedjeljak, 8. srpnja.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju klikni na gumb ispod!

klikni ako se usudiš